Deviņgadīgais ventspilnieks Renāts Maksjutovs piedalījās starptautiskajā bērnu mākslas festivālā Bulgārijā, no kurienes atveda veselus divus godalgotus diplomus. Festivālā piedalījās 14 valstu pārstāvji.

Renāts bija vienīgais festivāla dalībnieks, kas demonstrēja savu meistarību uzreiz divos konkursos – spēlējot klasisko ģitāru un džeza un popdziedāšanā. Zēns tikko sācis pabeidzis Mūzikas skolas 1. klasi, mācoties ģitārspēli pie pedagoga Šamila Almakajeva. Lai piedalītos starptautiskajā konkursā, spējīgais skolēns apguva sarežģītu skaņdarbu no 3. klases programmas. Ģitāristu konkursā viņš izcīnīja godpilno trešo vietu.

Vēl labāk mazajam ventspilniekam klājās vokālistu konkursā. Par spīti tam, ka pirms uzstāšanās, kā pastāstīja ventspilnieka mamma Žanna Maksjutova, dēls bija nedaudz apslimis un uzstājoties viņam bija temperatūra. Renāts uzstājās kā īsts mākslinieks, parādot labāko, uz ko ir spējīgs. Savas vokālās dotības Renāts Maksjutovs attīsta 2. vidusskolas skolas korī un bērnu popstudijā Jūras akmentiņi. Starptautiskā festivāla žūrija Bulgārijā augsti novērtēja ventspilnieka un viņa pasniedzēju darba rezultātus – zēns ieguva 2. vietu starp vokālistiem.

Renāts dziedāja dziesmas četrās valodās – krievu, latviešu, angļu un itāļu. Dziesma O Solo Mio viņa izpildījumā tika iekļauta labāko festivāla dalībnieku un uzvarētāju finālkoncertā, kuru translēja Bulgārijas TV. Bez tam Renāts Maksjutovs kā viens no labākajiem festivāla dalībniekiem piedalījās turnejā pa piecām Bulgārijas pilsētām. Par dēla panākumiem Renāta vecāki pateicīgi studijas Jūras akmentiņi vokālajai pedagoģei Inetai Dzelmei un mūzikas skolas pedagogam Šamilam Almakajevam.

Bulgārijas festivālā Renāts Maksjutovs un visa viņa ģimene vienīgie pārstāvēja Latviju. Tāpēc atklāšanas un citos oficiālos pasākumos Renāta māmiņa un tētis nesa Latvijas karogu un tabuliņu ar mūsu valsts vārdu. «Festivāls sagādāja neaizmirstamus un ļoti pozitīvus pārdzīvojumus visai mūsu ģimenei. Iespējams, tādēļ, ka mēs bijām vienīgie no Latvijas šajos skaistajos bērnu mākslas svētkos,» emocijas neslēpj Žanna Maksjutova.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: