Ceturto gadu pēc kārtas notiks Usmas kempinga kausa izcīņa burāšanā. Sacensības notiks divās jahtu grupās, atkarībā no to spējām un ātruma.

Grupas tiks noteiktas pēc LOW POINT sistēmas: 1. grupa – Micro klases jahtas un minitonneri jeb 2. un 3. starta grupa pēc Usmas jahtkluba sadalījuma; 2. grupa – Q-25 jeb 1. un 4. starta grupa pēc Usmas jahtkluba sadalījuma.

Sacensību organizarots un Usmas jahtkluba komodors Staņislavs Backāns Ventas Balsij prognozēja, ka mačos varētu piedalīties vairāk nekā 20 jahtas, jo tā būs laba iesildīšanās pirms nākošajā nedēļā gaidāmā Latvijas čempionāta. «Arī pagājušajā gadā par Usmas kempinga kausu cīnijās vairāk nekā 20 jahtas,» piebilda Backāns.

Atkarībā no laika apstākļiem burātājiem būs jāveic no viena līdz pieciem burājumiem. Sacensību nolikums paredz, ka mači tiek uzskatīti par notikušiem, ja noticis vismaz viens brauciens. Maksimālais braucienu skaits ir pieci, bet, ja notikuši vismaz trīs braucieni, sliktāko braucienu neņem vērā.

Sacensības notiks 11. septembrī no plkst. 11 Usmas ezerā. Visi interesenti un līdzjutēji tiek laipni aicināti piedalīties.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: