Sākot ar 8. aprīli Ventspils Augstskolas Mūžizglītības centrā ar Ventspils pilsētas domes finansiālo atbalstu jau piekto gadu Ventspils vidusskolēniem ir iespēja apgūt jaunas interesantas zināšanas un prasmes dabaszinātņu un tehnoloģiju jomā.

Kursa „Mūsdienu dabaszinātnēs un tehnoloģijas” gaitā vidusskolēni tuvāk aplūkos dažādas tēmas – no optikas līdz mūsdienu satelītu tehnoloģijām. Jauniešiem būs iespēja iegūt ieskatu mūsdienu dabaszinātņu aktuālajās problēmās un, iespējams, pat pašiem uzsākt meklējumus to risināšanai. Kursa laikā plānots veikt eksperimentus un citus praktiskos darbus augstskolas pasniedzēju un maģistratūras studentu vadībā.

Pavasara kursā ir paredzētas piecas nodarbības – 8., 16., 23., 30. aprīlī un 7. maijā, no plkst. 16:00 – 19:00. Tās notiks VeA laboratorijās, kas ir vienas no modernākajām Baltijā.

Ideja par dabaszinātņu kursu rīkošanu VeA Mūžizglītības centram sadarbībā ar pašvaldību radusies 2008. gadā, jo bieži vien skolēniem dabaszinātņu stundu laikā rodas jautājumi un vēlme iedziļināties noteiktā tēmā, taču skolu mācību plānā laiks tik plašam tēmas izklāstam nav paredzēts. Kā rāda iepriekšējo gadu pieredze, šādi radošie izaicinājumi ļoti ieinteresē skolēnus, un liela daļa no viņiem labprāt vēlas šo kursu turpināt. To, ka nodarbības ir aizraujošas apliecina fakts, ka katru gadu 3-4 dalībnieki izlemj turpināt mācības VeA Informācijas tehnoloģiju fakultātē.

Pieteikties varat pie saviem skolas dabaszinātņu skolotājiem, kā arī VeA Mūžizglītības centrā pa tālr. 63629650, 27738823; e-pastu: mic@venta.lv vai mājas lapā www.venta.lv/muzizglitiba.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: