Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Saslēdz tīklos visu Latviju

Ventspils Digitālā centra darbinieki Edgars Šifers (no kreisās), Rita Nešpore, Kristians Jacevičs un Jānis Zēģelnieks ikdienā strādā, lai saviem iedzīvotājiem, pašvaldībai un uzņēmējiem sniegtu atbalstu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) jomā. Digitālā centra kolektīvs šomēnes svin savu 10. dzimšanas dienu.

Kapu sirotājs svilina dārza būdas

38 gadus vecais bezpajumtnieks, kurš jau ilgstoši biedē kapu apmeklētājus, nodedzinājis septiņas dārza būdiņas. Taču to pierādīt, visticamāk, neizdosies.

2.lpp. Viedoklis: „Zelta vai Trojas? ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

«Antiņš uzjāj stikla kalnā un kļūst par Saulvedi, atmodinot aizmigušo Saulcerīti, kura Raiņa Zelta zirgā simbolizē tautas ilgas un cerības. Taču Latvijā draud īstenoties cits scenārijs. Kāds, kurš apsēsts tikai ar skaitļiem, ņirgājas par antiņiem un grib pie mums iesūtīt Trojas zirgu eiro izskatā. »

3.lpp.

Kino Rio būs modernākais Kurzemē

Kinoteātrī Rio šobrīd rosās būvstrādnieki. Pēc kapitālā remonta Ventspils vienīgais kinoteātris būšot modernākais Kurzemē.

4.lpp.

Uzmanības lokā gada putns kākaulis

Pagājusī Vēstures otrdiena Livonijas ordeņa pilī sadarbībā ar Latvijas Ornitoloģijas biedrību ornitoloģes Antras Stīpnieces personā savu uzmanību veltīja kākaulim – jūras putnam, kurš šogad ticis gada putna godā un kuram vajadzīga cilvēka aizsardzība.

5.lpp.

Veido frizūras Turcijā un Ukrainā

Ventspils frizieri reklamē savas pilsētas vārdu ne tikai starptautiskajos festivālos mājās, bet arī tālu ārpus Latvijas. Friziermeistare Žanna Belova atgriezusies no festivāla Turcijā un jau plāno doties uz Ukrainu.

Gaisma staro mirkļos

Katrs brīdis ir tā vērts, lai to baudītu, uzskata māksliniece Malda Porniece. Mirkļu svinēšana notika arī viņas personālizstādes atvēršanā.

6.lpp. Sports. Kohai rekords un pasaules sešnieks

Pasaules jaunatnes čempionātā svarcelšanā, kas norisinājās Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā, divus Latvijas rekordus labojusi mūsu jaunā un talantīgā svarcēlāja Rebeka Koha, kas, divu disciplīnu summā paceļot 137 kilogramus, izcīnīja augsto sesto vietu.

Studenti bez Gromova piekāpjas RSU

Smagu triecienu pirms izšķirošajām Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas izslēgšanas spēlēm piedzīvojuši Ventspils Augstskolas (VeA) basketbolisti, kuriem tajās nāksies iztikt bez komandas pamatcentra Iļjas Gromova, kurš lauzis pirkstu. Tas atspoguļojās arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē, kurā VeA ar 62:65 piekāpās RSU.

Vingrotāji starp labākajiem Latvijā

Vienas no šīs sezonas svarīgākajām sacensībām aizvadījuši sporta skolas Spars vingrotāji, kas savu meistarību nodemonstrējuši Latvijas čempionātā un kausa izcīņā, kuros izcīnījuši vairākas godalgotās vietas.

7.lpp.

Mazas, bet reālas biznesa idejas

Ventspils Tehnikuma uzņēmēju konkursa finālisti šonedēļ aizstāvēja savas praktiskās biznesa idejas žūrijai. Titulu Lielais uzņēmējs ieguva komanda Afrodītes, kura apņēmusies veidot aušanas darbnīcu un laist tautiņās ventiņu brunčus. Tām sekoja ideja ražot cukurgotiņas no veselīgajiem smiltsērkšķiem, trešajā vietā atstājot jauniešus, kas veidos palīdzības dienestu jaunajiem vecākiem un pensionāriem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: