17. aprīlī plkst. 19.00 Kultūras centrā viesosies pasaules slavu iemantojušais ģitāras mūzikas virtuozs Vadims Geiko.

Šoreiz ģitārmūzikas koncertā mākslinieks izpildīs senās krievu un čigānu romances, piedaloties arī solistei Albīnai Kožikovai.

Vadims Geiko ir vienīgais lokālā mēroga ģitārists, kurš pēdējo 20 gadu laikā sniedz klasiskās ģitāras koncertus uz profesionālās skatuves. Leģendārais mūziķis ar koncertiem ir viesojies Ņujorkā, Maskavā, Helsinkos, Varšavā, Berlīnē, Parīzē un citviet pasaulē.

Vadims Geiko vairakkārt ir ticis aicināts uzstāties radio un televīzijā, ir ieskaņojis vairākas kinofilmas. Skaņu plašu ierakstu firma „Melodija” 1970. gadā Maskavā izdeva Vadima Geiko skaņu plati. Kopš 1968. gada - Latvijas valsts filharmonijas solists - ģitārists.

Vadima Geiko repertuārs ir ļoti plašs, mākslinieks spēlē gan klasisko mūziku, gan dažādus spāņu, latīņamerikāņu un latviešu skaņdarbus.

Māksliniekam patīk ieviest savā darbībā dažādas inovācijas - ar speciālu ģitāras aprīkojumu tiek panākts klavierēm līdzīgs skanējums. Elektroniski akustiskās spāņu klasiskās ģitāras spēle ir viena no Vadima Geiko inovācijām, kurai Eiropā šobrīd nav analogu piemēru.

Šobrīd koncertē gan individuāli, gan kopā ar dziedātāju Albīnu Kožikovu.

Albīna Kožikova ir Latvijas Nopelniem bagātā operetes teātra māksliniece, brīnišķīga soprāna īpašniece. Patlaban nodarbojas ar aktīvu koncertdarbību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: