Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Izglābj zemledus makšķernieku

Neskatoties uz daudzajiem brīdinājumiem, uz trauslā ledus joprojām netrūkst zemledus makšķernieku. Ventspilī vienu pārgalvi jau nācies glābt.

Naudas pietiks gan treniņiem, gan turnīriem

Pēc informācijas izskanēšanas par Ledus halles rekonstrukciju šajā pavasarī un vasarā sākās karstas diskusijas par to, kā tās laikā organizēt darbu to sporta veidu pārstāvjiem, kuriem nepieciešams ledus. Sportistiem un sporta dzīves organizētājiem liekot galvas kopā, risinājumi ir atrasti.

2.lpp. Viedoklis: „Jānojauc žogs”, laikraksta “Ventas Balss” galvenās redaktores vietniece Līga Gabrāne.

«Par kurzemniekiem mēdz teikt, ka viņi ir noslēgti un ar iebraucējiem atplestām rokām neskrien biedroties. Taču, ja kurzemniekiem esot tikai viens žogs, tad ventspilnieki būvējot pat divus – vienu ap māju, otru – ap sevi. Arī es esmu kurzemniece un ventspilniece, tāpēc varu labi saprast tos, kas ērti jūtas distancē no burzmas. Tomēr nebūtu slikti, ja mēs savus žogus iemācītos nojaukt vai vismaz atvērt vārtiņus.»

3.lpp.

Pusdienas kļuvušas vēl lētākas

Pašvaldība pieņēmusi lēmumu skolēnu pusdienu porcijas dotāciju palielināt līdz 50 santīmiem, tas nozīmē, ka vecāki par bērna kompleksajām pusdienām maksās vēl par 10 santīmiem mazāk nekā līdz šim.

4.lpp. Tūrisms. Tūristi aizvien ciena Ventspili

Šonedēļ, 3. aprīlī, norisinājās nu jau tradicionālā Ventspils pilsētas domes vadības tikšanās ar tūrisma jomā strādājošo uzņēmumu pārstāvjiem. Priecē, ka dalībnieku skaits kļuvis krietni kuplāks. Turklāt arī uzņēmumi kļuvuši daudz aktīvāki diskusijā, kas liecina – būs jauni piedāvājumi ne tikai no pašvaldības, bet arī no uzņēmējiem un tūristu pieplūdums pilsētā turpināsies arī šajā sezonā, tādējādi piepildot ventspilnieku naudas maciņus.

Prasa ziedus, velosipēdus un svaigu gaisu

Pēc prezentācijas domes pārstāvji aicināja klātesošos izteikt savu viedokli un idejas gan par nozares attīstīšanu, gan par jaunu pakalpojumu un objektu radīšanu, jo tieši tūrisma uzņēmēji ir vistuvāk pilsētas apmeklētājiem un redz viņu vajadzības

5.lpp. - 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija.Gleznotājas svētki mūža garumā

MALDA PORNIECE, kura šodien svin 65. dzimšanas dienu, vienmēr bijusi uzticīga mākslai un pedagoģijai. Rudenī būs 45 gadi, kopš viņa strādā 4. vidusskolā. Stāstot par savu dzīvi, māksliniece nosauc trīs galvenās vērtības – cilvēks, daba un pāri visam Dievs. Viņš Maldai devis tīkamu darbu, gleznotājas talantu, mīļu meitu un mazmeitu un prasmi izteikt jūtas dzejā.

8.lpp. Sports. BMX braucēji sāks ar Eiropas cīņām

Šīs nedēļas nogalē startēs jaunā BMX sezona, kam cītīgi gatavojas arī sporta skolas Spars braucēji. Aizvadījuši treniņnometni ārzemēs, viņi startēs Eiropas čempionāta pirmajos divos posmos Francijā, Dižonā.

Grišuņins turpina krāt titulus

Jau 12. Latvijas čempiona titulu izcīnījis mūsu šā brīža labākais bokseris Nikolajs Grišuņins – šāgada čempionātā viņš diezgan smagā cīņā trijos raundos pēc punktiem pieveica Ņikitu Versocki.

Basketbolistēm bronza Austrijā

Vīnē jau 23. reizi norisinājās starptautisks jauniešu basketbola turnīrs, kurā ar ļoti labiem panākumiem startēja arī sporta skolas Spars meiteņu U16 vecuma komandas, kas spēja izcīnīt trešo un piekto vietu.

9.lpp.

Emigrācija: svešā vidē, bez valodas un draugiem

Ventspils uzņēmējs Agris Buks jau septiņus mēnešus dzīvo un strādā Vācijā. Sieva, meita un divi dēli ģimenes galvai pievienojās pirms pusgada. Šonedēļ Agra Buka ģimene bija atbraukusi uz mājām Ventspils novadā. Ventas Balss turpina sekot līdzi tam, kā ventspilniekiem klājās emigrācijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: