Pēdējās skolēnu vasaras dienās vairākas organizācijas palīdzējušas jaunāko klašu audzēkņiem sagatavoties skolai.

Vērienīgu akciju, dāvinot 1.–3. klašu bērniem piepildītas skolas somas, rīkoja alternatīvas aprūpes centrs Žēlsirdības māja, kas sadarbojas ar organizāciju GAiN Latvija. Akcija Skolas soma notiek kopš 2003. gada, kad Vācijā dzīvojošie skolēni nolēma palīdzēt saviem vienaudžiem, kas nespēj iegādāties mācībām nepieciešamos piederumus.

Viņi piepildīja savas labi saglabājušās somas ar burtnīcām, rakstāmrīkiem, krāsām, penāļiem, pievienoja arī kādu rotaļlietu un nosūtīja uz Latviju. GAiN Latvija pārstāvji, izdalot no Vācijas saņemtās veltes, vienmēr vēlas paši satikt mazos skolēnus, lai pārliecinātos, ka dāvanas saņem īstie adresāti.

«Kad meklējām 1.–3. klašu audzēkņus no trūcīgām uz daudzbērnu ģimenēm pilsētā un novadā, bijām pārsteigti, cik daudziem vajadzīga palīdzība. Saraksts visu laiku tika papildināts, varējām piedāvāt 170 somas, lai gan vajadzēja vairāk,» secina Žēlsirdības mājas vadītāja Tatjana Bražņika. Akcija Skolas soma notika gan Pārventas kristīgajā centrā, gan integrācijas centrā Atvērtās durvis, un bērnus uzrunāja kristieši no ASV, Anglijas un Vācijas.

Savukārt basketbola kluba Ventspils sportisti, uzklausījuši portāla Ziedot.lv un organizācijas Dzīvības maize pārstāvju ierosinājumu, nolēma palīdzēt trim mazajiem skolnieciņiem, pasniedzot viņiem ne tikai skolas somu un piederumus, bet arī sporta tērpu un dāvanu karti apavu iegādei, un basketbola bumbu ar spēlētāju autogrāfiem.

Šīs dāvanas saņēma arī 4. vidusskolas 1. klases audzēknis Matīss Pavlovičs. Pēc viņa tēva Rodrigo teiktā, palīdzība nākusi tieši laikā, jo ģimenē aug arī vēl viens bērniņš, bet trešais tiek gaidīts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: