Jaunā LBL 1. divīzijas sezona vairs nav aiz kalniem, un tajā, visticamāk, par Latvijas čempionu titulu cīnīsies tās pašas komandas, kas pērn: mūsu BK Ventspils, Rīgas VEF un BK Barons.

Tāpēc Ventas Balss izzināja nākošās sezonas LBL formātu un sīvāko konkurentu vasaras darbus. 

Paredzēts, ka Latvijas Basketbola līgas (LBL) 20. sezona sāksies 2. oktobrī, apstiprināja LBL direktors Ralfs Pleinics. LBL čempionātā šosezon piedalīsies astoņas komandas: BK Barons, VEF Rīga, BK Ventspils, BK Valmiera, Liepājas lauvas, Jelgavas Zemgale, Latvijas Universitāte (DSN/Rīga vietā) un Turība. Pagājušajā sezonā LBL 1. divīzijā startēja sešas vienības.

Pleinics informēja arī, ka 1. divīzijā visas komandas bez izņēmumiem aizvadīs četru apļu turnīru, tātad kopumā regulārajā sezonā katra komanda aizvadīs 28 spēles. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā cīnīsies par čempionāta medaļām. Tāpat arī LBL 1. divīzijas 2010./2011. gada nolikums paredz, ka uz vienu spēli drīkstēs pieteikt ne vairāk kā trīs spēlētājus, kuri nav Latvijas Republikas pilsoņi. Taču, ja komanda vēlēsies uz vienu LBL spēli pieteikt vēl kādu ārzemju spēlētāju, tad klubam par to būs jāmaksā Ls 5000 par ceturto spēlētāju, Ls 10 000 par piekto, par katru nākamo palielinot summu par Ls 5000.

VEF Rīga, kura pagājušajā sezonā mūsu basketbolistus pieveica LBL pusfināla cīņās, starpsezonas periodā ļoti aktīvi darbojusies komandas komplektācijā, noslēdzot līgumus ar vairākiem spēlētājiem un galveno treneri. VEF komandas galvenais treneris tagad būs lietuviešu speciālists Rimas Kurtinaitis. 30. jūlijā VEF Rīga parakstīja līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Patriku Sandersu (1985. dz.g.), kurš no 2004. līdz 2008. gadam spēlējis Kalifornijas universitātes Irvinas komandā (NCAA), bet pērno sezonu aizvadījis Eiropā – Holandes Bolwerk Amsterdam vienībā.

15. augustā uz pārbaudes laiku rīdziniekiem pievienojās amerikāņu uzbrucējs Tailers Keins (1988. dz.g.). 2010. gada sezonā Keins spēlēja NCAA Great West Conference, kurā tika atzīts par gada spēlētāju. Keins vidēji spēlē guva 14,7 punktus, izcīnīja 10,4 atlēkušās bumbas, bloķēja 3 pretinieku metienus, kā arī 2,3 reizes rezultatīvi piespēlēja. Trešais leģionārs ir Baltkrievijas izlases centra spēlētājs Artjoms Parahovskis (1988. dz.g.).

VEF rindas papildinājuši arī Latvijas izlases basketbolisti Kristaps Janičenoks, kurš iepriekšējo sezonu aizvadīja Itālijas 2. līgas klubā Reyer Venezia Mestre, Raitis Grafs, kurš iepriekš spēlēja Lietuvas Šauļu vienībā, un Kaspars Bērziņš, kurš aizvadīto sezonu uzsāka Spānijas Fuenlabrada sastāvā, bet vēlāk līdz sezonas beigām tika izīrēts otrās līgas klubam Caceres. VEF rindās gaidāmajā sezonā spēlēs arī bijušais BK Ventspils basketbolists Dairis Bertāns. No iepriekšējās sezonas komandas sastāvā palikuši: Gatis Jahovičs, Sandis Valters un Andrejs Šeļakovs. Tāpat viens no kluba dibinātājiem Edgars Jaunups atzina, ka VEF Rīgas budžets nākamajā sezonā būs divas reizes lielāks nekā pērn.

Otrs BK Ventspils konkurents cīņā par zelta medaļām BK Barons vasaras periodu pavadīja diezgan klusi, neizceļoties ar skaļiem pirkumiem. Pēdējais Barona jaunums ir tas, ka komandu turpmāk vadīs tās bijušais spēlētājs Uvis Helmanis. Komandas pirmajā treniņā piedalījās Dāvis Bertāns, Artjoms Butjankovs, Sandis Silavs, Kristaps Mediss, Elvis Saulītis, Jānis Timma, Žanis Peiners, kā arī Barona spēlētāji no iepriekšējās sezonas – Aigars Vītols, Agnis Čavars un Raimonds Feldmanis. Plānots, ka tuvākajā laikā komandas treniņiem pievienosies arī Artūrs Brūniņš un Mārtiņš Skirmants. Par vienības turpmāko komplektāciju Helmanis pagaidām atsakās runāt.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: