Ventas Balss interjeru rotā jau divi Jaunrades nama vizuālās mākslas studijas nu jau bijušo audzēkņu darbi.

Redakcijas žurnālisti kopš ziemas pieraduši ikdienā skatīt Līvijas Daudzes kluso dabu ar laikraksta motīvu, savukārt tipogrāfijas vadītāja kabinetā nule vietu atradis Arvīda Brensona Ventas Balsij veltīts zīmējums. Šis darbs kopā ar citu audzēkņu veikumu bijis izstādīts Jaunrades namā un Mūzikas vidusskolā. Kā atklāj studijas vadītāja Mārīte Kluša, darbi tapuši kā pateicība par audzēkņu vajadzībām atvēlētajiem papīra atgriezumiem.

Arvīds pats izdomāja klusās dabas uzstādījumu, strādāja pie zīmējuma ilgi un nopietni, jo puisis allaž vēlas panākt labāko rezultātu. To varēja redzēt arī pērn, gatavojot darbus skolēnu dziesmu svētkiem veltītajam vizuālās mākslas konkursam Ar vilciņu Rīgā braucu. Viņš uztaisījis vairākus ļoti oriģinālus vilciņus, kas šovasar pārstāvēja Kurzemi dziesmu svētku izstādē.

Tā kā viņam ir darbīgas rokas – pagājušajā mācību gadā ieguvis 3. vietu valsts mājsaimniecības olimpiādē –, Arvīds izgatavojis vizuālās mākslas studijas audzēkņiem paletes – katru savādāku. Pēc viņa rasējumiem Jaunrades namam tapuši desmit jauni molberti, kas jau izvietoti jaunajās telpās.  

Vizuālās mākslas studija ir iecienīta to jauniešu vidū, kas nopietni nolēmuši savu nākotni saistīt ar mākslu vai arhitektūru. Lai sagatavotos iestājeksāmeniem, daudz un nopietni jāstrādā, un vislabāk to darīt prasīga skolotāja vadībā. Katru gadu vairāki studijas bijušie audzēkņi kļūst par augstskolu vai mākslas skolu studentiem.

Šovasar viņu ir desmit. Sandra Žvagina ar vislabāko rezultātu uzņemta Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļā, turpat iestājies Gatis Vilaks, kurš, pērn neticis akadēmijā, vienu gadu mācījās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā (RDMV); abi studēs vides mākslu. Rīgas Tehniskajā universitātes arhitektos iestājušies jau minētais Arvīds Brensons, Liene Švarce (abi budžeta grupā) un Karīna Naumova (maksas grupā).

Latvijas Universitātes Psiholoģijas, pedagoģijas un mākslas fakultātē datordizainu apgūs Ieva Ivane, bet Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas fakultātē iestājušies Paula Vītola un Valters Grišāns. Bijušie Klušas audzēkņi, RDMV absolventi Rihards Rūsis un Alīna Grīnpauka, nu kļuvuši par Mākslas akadēmijas studentiem, un studēs attiecīgi metāla un funkcionālo dizainu. Savukārt Inga Insberga mācīsies interjera dizainu RDMV.

 

Arvīda Brensona zīmētā klusā daba šobrīd ir viens no Ventas Balss tipogrāfijas interjera elementiem. Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: