2. septembrī plkst. 13.30 bijušajā Latviešu biedrības namā svinīgi atklās mūsdienīgu jaunatnes un bērnu iniciatīvas un jaunrades centru.

Lielais ārpusskolas nodarbību komplekss Maiznieku ielā 11, kas tapis, rekonstruējot 1904.gadā būvēto Ventspils Latviešu biedrības namu un piemērojot to mūsdienu jaunatnes vajadzībām, kā arī uzbūvējot jaunu ēkas piebūvi, paredzēts dažādu aktivitāšu un programmu īstenošanai pilsētas, valsts, reģiona un potenciāli arī starptautiskā mērogā.

Līdzās jau tradicionālajām nodarbībām - deju, keramikas, mākslas un mūzikas ierastu studijām un automodelismam - būs iespējams piedalīties kino un video, radioelektronikas, astronomijas un robotikas pulciņos.

Jaunrades centrā ir izveidots planetārijs un observatorija ar teleskopu interešu izglītības nodrošināšanai un kā apskates objekts pilsētas viesiem. Tas ir inovatīvs un stratēģiski nozīmīgs piedāvājums pilsētas, reģiona un nacionālā mērogā, skaidro pašvaldībā.

18 mēnešus ilgos būvniecības darbus sadarbībā ar Izglītības pārvaldi un Ventspils pilsētas pašvaldības iestādi "Komunālā pārvalde" veica būvuzņēmējs SIA "Pilsbūve".

Kopējās projekta izmaksas ir trīs miljoni latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 2,4 miljoni latu, valsts budžeta dotācija 130 000 latu un pašvaldības finansējums - 470 000 latu.

Jaunrades nams pilsētas iedzīvotājiem un viesiem laikā no 3.septembra līdz 10.septembrim piedāvās interaktīvu iepazīšanās nedēļu, rīkojot tematiskas atvērto durvju dienas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: