Latvijas Baptistu draudžu kongresā pat bīskapu atkārtoti un četriem gadiem, aizklāti balsojot, ievēlēts Pēteris Sproģis.  

Nominācijas komisija viņu virzīja otrajam termiņam arī tādēļ, ka Sproģis atzinīgi novērtēts ne tikai kā baptistu, bet arī kā kristīgais līderis Latvijā. Kā svarīgākos uzdevumus Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis pirmajā termiņā izvirzīja jaunu draudžu dibināšanu, esošo stiprināšanu un atjaunošanu, jaunu mācītāju sagatavošanu, kas vainagojās ar Baltijas Pastorālā institūta dibināšanu.

Bīskaps uzsver, ka arī turpmāk vēlas turpināt darīt to, kas jau iesākts: «Pāri visiem modeļiem un metodēm ir patiesība par tādas kultūras nepieciešamību, kurā veidojas  jauni mācekļi. Tur, kur veidojas jauni mācekļi, veidojas jaunas draudzes.  Tik dabiski! Jāpaiet malā no apsēstības pašiem ar sevi – kā mums iet, kā mēs jūtamies un uzvedamies, kamēr pārējā pasaule iet uz elli. Mums nav vajadzīgs darīt desmit jaunas lietas.

Es gribu turpināt darīt to, kas jau ir iesākts. Tā būs jaunu vadītāju sagatavošana, efektīvāka jaunu draudžu  dibināšana, kur jaunas draudzes palīdzēs esošajām draudzēm, lai turpinātu īstenot Dieva valstību Latvijas tautā.»

Bīskaps Pēteris Sproģis ir dzimis 1973. gada 27. jūnijā Ventspilī. Kristīts 1989. gada maijā, kļūstot par Ventspils baptistu draudzes locekli. Mācījies Ventspils 4. Vidusskolā, absolvējis LBDS Teoloģijas semināru 1994. gadā un turpinājis mācības Eastern Baptist Teoloģiskajā seminārā Filadelfijā, ASV, kur 1996. gadā ieguvis teoloģijas maģistra grādu.

Ordinēts par sludinātāju Rīgas Mateja draudzē 1996. gada decembrī, par mācītāju – 2002. gada janvārī. Kopš 2006. gada ir Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps. 2005. gadā precējies ar Martu Mariju Dravnieci, ģimenē ir divas meitas, novembrī gaidāms trešais bērniņš.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: