Ventspils Augstskolā iesācies 13. mācību gads. Neapšaubāmi, ka vislielākais satraukums pārņēmis pirmkursniekus.

Lai palīdzētu jauniņajiem adaptēties, Studentu padome un otrā kursa studenti bija sagatavojuši viņiem vairākus pasākumus. Ar Ventspils Augstskolu un studiju biedriem varēja iepazīties trīs dienas. Pirms 1. septembra otrā kursa studenti bija sagatavojuši pārbaudījumu Pilsētas rallijs.

VeA Studentu padomes priekšsēdētāja Baiba vanaga Ventas Balsij pastāstīja par šo ralliju: pirmā kursa studentiem vajadzēja apmeklēt 9 kontrolpunktus –  studentam svarīgas vietas pilsētā, piemēram, Olimpisko centru, Piedzīvojumu parku, Kultūras centru, peldbaseinu, klubu Kurzeme, pludmali, Jūrmalas parks, t/n Jūras vārti un Reņķa dārzu. Katrā vietā viņi veica konkrētus uzdevumus (meta bumbu basketbola grozā, dejoja u.tml.) un atbildēja uz dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar konkrēto vietu.

Andris Lagzdiņš, Ekonomikas un pārvaldes fakultātes 2. kursa students, sacīja, ka bija arī uzdevumi, ar kuru palīdzību varēja noteikt studentu komunikācijas spējas, tādējādi studenti varēja iepazīt ne tikai pilsētu, bet arī cits citu. Daudzi šī pasākuma dalībnieki pauda, ka tas palīdzēja adaptēties jaunajā vidē un ne tikai iepazīt, bet arī sadraudzēties ar kursa biedriem.

Nākošajā dienā plkst. 13 notika svinīgs pasākums, par kuru Ventas Balss jau informēja vakar. Tulkošanas studiju fakultātes otrā kursa studentes, daloties iespaidos, uzsvēra, ka bija ļoti interesanti, skanēja mūzika, visapkārt bija daudz pazīstamu cilvēku, viņas jutušās daudz pārliecinošāk nekā pirms gada.

Savukārt ekonomists Andris Lagzdiņš piebilda, ka jo īpaši viņam patikušas pasniedzēja Sergeja Hiļkeviča un rektora Jāņa Vucāna uzrunas, kas bija piesātinātas gan ar filozofiskām pārdomām, gan ar konkrētiem nākotnes plāniem, gan spilgtiem teicieniem.

Tās pašas dienas vakarā pasākumi turpinājās pirmā kursa studentiem – notika sporta spēles. Baiba Vanaga pastāstīja, ka sporta spēļu mērķis bija pārbaudīt pirmā kursa studenti spēku un izveicību. Tās tika rīkotas, lai iepazītos un sadraudzētos, kā arī lai vienkārši jauki pavadītu laiku 1. septembrī.

Lielākā daļa studentu vēl pirms pāris dienām cits citu nepazina, bet tagad satiekoties ar prieku sacīja: «Čau, tas esi tu? Kā klājas?» Uzdevumi bija visdažādākie – zābaka mētāšana, līšana caur lentēm, dzīvu skulptūru izveide, vilcieniņa gājiens u.c. Sporta spēles organizēja Liene Liepiņa.

Nākošajā dienā vecāko kursu studentiem notiks pirmās lekcijas, bet pirmā kursa studentus sagaidīja īpaša programma – iepazīšanās ar augstskolu, bibliotēku, administrāciju, savu fakultāti un pasniedzējiem. Augstskolā valdīja nedaudz rosīga, bet tomēr ļoti pozitīva gaisotne.

Pirmā kursa studenti droši uzdeva jautājumus, gāja pie pasniedzēja un dekāniem, aktīvi apsprieda pirmās augstskolā pavadītās dienas. Pirmā kursa studentes (Ekonomikas un pārvaldes fakultāte) Madara Siliņa un Gerda Grulle, daloties iespaidos, uzsvēra, ka visi organizētie pasākumi palīdzēja viņām uzreiz iejusties augstskolas gaisotnē un sajusties kā mājās.

Foto: Pēteris Rūcis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: