6.novembrī likumīgā spēkā stājās LR Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas 2011.gada 21. jūnija spriedums Aivara Lemberga prasībā pret Latvijas Republiku par morālā kaitējuma atlīdzību t.s. Grinberga lietā, taču kompensācijas pagaidām nav izmaksāta.

Tiesa lēma piedzīt par labu Aivaram Lembergam morālā kaitējuma atlīdzību 3000 latu apmērā un tiesāšanās izdevumu 150 latu apmērā, kas pavisam ir 3150 latu. Tāpat ari atmaksāt Aivaram Lembergam no valsts budžeta līdzekļiem viņa bez tiesiska pamata samaksātās valsts nodevas par prasības celšanu tiesā, kas ir 2740 latu, un par pretapelācijas sūdzības iesniegšanu 1367 lat. Pavisam 4107 lati.

Kopumā Latvijas Republikai jāizmaksā Lembergam atlīdzība par morālo kaitējumu 7257 latu apmērā, turklāt noteikts desmit dienu termiņš sprieduma labprātīgai izpildei, taču šajā laikā kompensācija netika izmaksāta.

Kā skaidro, zvērinātā advokāte Gunta Kuzmane, LR Augstākās lietas Civillietu tiesu palāta18.decembrī izskatījusi Finanšu ministrijas. pieteikumu par sprieduma izpildes atlikšanu līdz 2013.gada 1. janvārim, sakarā ar to, ka Tieslietu ministrijai (iestāde, kas veic zaudējumu atlīdzību izmaksu atbilstoši likumam) šādiem mērķiem piešķirtie līdzekļi 2012.gadā jau ir izlietoti.

Tiesas nolēmums par šo pieteikumu būs zināms šodien.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: