Sestdien plkst. 13 slēpošanas kalnā „Lemberga hūte” svinīgi tiks atklāta slēpošanas sezona Ventspilī, kā arī rekonstruētā Piedzīvojumu parka servisa ēka.

Slēpošanas kalns „Lemberga hūte” apmeklētājus gaidīs jau no plkst. 11:00, kad bez maksas līdz plkst. 13:00 varēs izmantot kameršļūkšanas trasi, pacēlājus, kā arī ragaviņu kalniņu un ragaviņas.

Plkst. 13Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs A.Lembergs kopā ar Ziemassvētku vecīti un rūķiem svinīgi atklās rekonstruēto servisa ēku. Klātesošajiem pirmajiem būs iespēja iepazīties ar plašajām un ērtajām servisa ēkas nomas punkta un kafejnīcas telpām, kā arī visi tiks cienāti ar pirparkūkām un siltu tēju. Atklāšanas pasākuma dalībnieki saņems arī pārsteiguma balvas no „Lemberga hūtes” aktīvai ziemas prieku baudīšanai.

Nepieciešamība rekonstruēt servisa ēku radās tāpēc, ka sakarā ar Piedzīvojumu parka teritorijas un sniegto pakalpojumu klāsta paplašināšanos esošās telpas kļuva par šauru un nebija iespējams pakalpojumus nodrošināt pietiekami augstā līmenī. Pēc rekonstrukcijas apmeklētājiem būs pieejamas divas reizes plašākas nomas punkta telpas, kā arī kafejnīca turpmāk vienlaicīgi varēs apkalpot 56 apmeklētājus ziemas periodā (iepriekš 24), savukārt vasarā pat 116 apmeklētājus, jo izbūvēta vasaras terase ar apbalvošanas sienu un paaugstinājumu.

„Lemberga hūtes” lielākais jaunums šajā sezonā, protams, būs rekonstruētā servisa ēka, taču padomāts arī par citiem jaunumiem. Pateicoties tam, ka kalns ir kļuvis platāks, šajā sezonā tiks atvērta otra dinamiska nobraucienu trase lietpratējiem. Snovparks šajā sezonā tiks papildināts ar caurules figūru „Tilts”, kā arī uzlabota esošā konstrukcija – trepes ar slīdrenēm. Padomāts ir arī par Ragaviņu kalniņa apmeklētājiem, jo tiks ierīkots lenšveida pacēlājs, lai vieglāk būtu nokļūt tā virsotnē. Bērnu kalniņš un ragaviņas, pateicoties Ventspils pilsētas pašvaldības atbalstam, joprojām ir bezmaksas.

Atrakcijas pilnā klāstā un sezonas jaunumi būs pieejami no sestdienas, 22. decembra.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: