Vakar Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Olimpiskās izpildkomitejas sēdes ietvaros tika parakstīts līgums par Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes, kas notiks Ventspilī no 2013.gada 13. līdz 16. jūnijam, organizēšanu.

Apskati foto!

 

Līgumu parakstīja Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis.

 

Ventspils pilsētas dome un LOK vienojās par konkrētiem pienākumiem Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes organizēšanā. Ventspils pilsēta organizēs Olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremoniju, nodrošinās Olimpiādes programmā iekļauto sporta veidu sacensību norisi, kultūras programmas īstenošanu, sabiedriskās kārtības nodrošināšanu Olimpiādes laikā u.c. Savukārt LOK ar parakstīto līgumu apņemas organizēt un vadīt Olimpiādes norisi, kā arī sniegt finansiālu atbalstu pilnvērtīgai Olimpiādes sporta programmas realizēšanai divdesmit sešos sporta veidos.

 

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs savā uzrunā izteica pārliecību, ka Ventspils pilsēta sadarbībā ar Liepājas pilsētu spēs noorganizēt patiešām lielus sporta svētkus jaunajiem sportistiem un, izmantojot lieliskās sporta bāzes, tiks sasniegts daudz augstvērtīgu rezultātu.

 

Olimpiādes organizēšanā kā sadarbības partneris ir iesaistījusies arī Liepājas pilsēta, kur notiks 6 no olimpiādē iekļautajiem 26 sporta veidiem: burāšana, cīņa, teniss, regbijs, paukošana, volejbols, bet pa vienam sporta veidam notiks Jūrmalā – airēšana, Brocēnos – kanoe un smaiļošana un Usmā – golfs.

 

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde notiek reizi divos gados, un tas ir valsts mērogā plašākais jaunatnes sporta pasākums, kurā sacenšas jaunie sportisti. Ventspils pilsētā kopš 2000.gada ir notikušas piecas Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes (2000., 2002., 2003., 2005., 2007.gadā). Organizatori veltīs visas pūles godīgas sacensību norises nodrošināšanā saskaņā ar Olimpisko Hartu.

 

Ventspils pilsētas pašvaldības priekšrocības ir kvalitatīvas sporta bāzes, sakārtota pilsētas vide, sporta organizatoru pieredze, organizējot gan starptautiska, gan valsts mēroga sacensības, piemēram, Latvijas I un II vasaras Olimpiādi, Latvijas III vasaras Olimpiādi sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību, Latvijas Jaunatnes Olimpiādes, pasaules meistarsacīkstes hokejā sievietēm un jauniešiem, starptautiskas sacensības basketbolā, Eiropas čempionātu U-16 basketbolā kadetiem, Eiropas čempionātu šorttrekā, Eiropas čempionātu orientēšanās sportā, Baltijas valstu profesionālās izglītības iestāžu 19. sporta spēles u.c.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: