Laikraksta “Ventas Balss” otrdiena numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Palīdzību sniedz Rīgas ārsti

Konkrētas administratīvās teritorijas iedzīvotāju saslimstības rādītāji ir sausa statistika. Viena cilvēka slimība ir liela nelaime viņam pašam un visai ģimenei. Dodoties pie ārsta, slimnieks cer iegūt palīdzību un atvieglojumu, uzticot mediķiem savu veselību, reizēm pat dzīvību.

Apbalvo fotoattēlu konkursa uzvarētājus

Prāmju terminālī, apbalvojot Ventspils 2012. gada fotoattēlu konkursa uzvarētājus, tika paziņots, ka pirmo vietu ieguvis Aigara Brencēna darbs Pavasaris Pils ielā.

2.lpp. Viedoklis: “Mēs neesam tā audzināti”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Ilona Kursīte.

«Ir viena vieta, kas cilvēci vieno visā plašajā pasaulē. Tā ir nozīmīga un svarīga gan ikdienā, gan svētkos, to neaizmirst ne priekos, ne bēdās. Principā – šīs vietas apmeklējums ir tikpat pašsaprotams kā saules riets un lēkts, tautām atšķirīgs vienīgi sīkās niansēs, bet civilizētajā pasaulē, neņemot vērā nenozīmīgas variācijas par doto tēmu, vienāds gan tālajā Amerikā, gan smalkajā Francijā, gan attīstītajā Japānā. Tā ir vieta, uz kurieni ķeizars kājām iet.»

3.lpp.

Sprūdžs iet uz visu banku

Pašvaldību lietu ministrs Edmunds Sprūdžs pavisam atklāti paudis 100% apņēmību atstādināt Aivaru Lembergu no mēra amata. Ar šādu nolūku viņš prasījis Ventspils domei 3 dienu laikā sniegt skaidrojumus par 350 lēmumiem, tostarp pat teju piecpadsmit gadu veciem.

Tiesāsies par netikšanu tualetē

Kāds vīrietis ir gatavs vērsties tiesā par godu un cieņu aizskarošu situāciju lielveikalā, kur aizslēgtas tualetes dēļ viņam gadījusies nepatīkama ķibele.

Ventspils ar antipašvaldību budžetu nesamierināsies

Valdība pieņem lēmumus, kas vājina Latvijas pašvaldības. Nākamajā gadā pašvaldībām dos mazāk naudas, bet tām radīsies vairāk pienākumu. Daļa pašvaldību apmaiņā pret pāris miljoniem latu tam piekritušas, daļa protestē, tādēļ notiek šķelšanās arī pašās pašvaldībās.

4.lpp.

Ventu ieviešana pilnībā attaisnojusies

Apritējis gads, kopš Ventspilij ir sava nauda – venti. Šobrīd var teikt, ka projekts ir pilnībā sevi attaisnojis.

5.lpp. Novadā. Svētkos iepriecinās kuplās ģimenes

Nākamgad Ances un Jūrkalnes ģimenes, kurās piedzims trešais, ceturtais vai nākamie bērniņi, dāvanā saņems Ls 500. Savukārt jau šogad valsts dzimšanas dienā visas minēto pagastu daudzbērnu ģimenes dāvanā saņems īpašu uzmanību.

Trūks datu par nakšņotājiem

Novada tūrisma uzņēmēji ar aizvadītās sezonas rezultātiem ir apmierināti. Lai arī vasara bija vēsa, viesu namos un brīvdienu mājās nakšņotāju netrūka. Tomēr kopēju datu par tūrismu novadā trūkst.

Brauc ar mazdēla dāvātu rolleri

Ziru pagasta Sauliešu saimnieks Imants Pūpoliņš dzīvo paša celtā mājā, palaikam apciemojot arī savus mīļos. Ceļā viņš dodas, izmantojot mazdēla Kaspara dāvināto motorolleru.

6.lpp. Sports. Favorītiem pirmās uzvaras

Startējis jau 11. Ventspils pilsētas atklātais čempionāts kērlingā, un pirmās kārtas spēlēs pie uzvarām tikušas visas trīs pagājušā gada čempionāta godalgoto vietu ieguvējas – vienības Ice SharksArbo un CO2.

BK Ventspils nesaudzē jaunpienācēju

Aldara Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijas spēlē otro panākumu izcīnījis BK Ventspils. Tas izbraukumā neatstāja nekādus variantus čempionāta jaunpienācējai Jēkabpilij un sagrāva to ar 92:63 (27:19, 22:9, 13:22, 30:13).

Izlasei vēl viens zaudējums

Katrā no trim spēlēm gūti vieni vārti, tomēr ar to nav pieticis, lai vismaz vienā mačā tiktu kaut vai pie neizšķirta. Tāda – ne pārāk iepriecinoša – ir Latvijas izlases statistika 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā, kurā pēdējā mačā ar 1:2 tika atzīts arī Slovākijas futbolistu pārākums.

7.lpp. Kultūra. Burtu zīmētājs joprojām dzejo

Ventspils vecākais dzejnieks Arvīds Venta aizvien savā cellē zīmē burtus un rindo vārdus. Viņš sakārtojis jaunu krājumu, dodot tam nosaukumu Muiža.

Pieejams jauns Bībeles tulkojums

Jaunā Bībeles tulkojuma pirmais atvēršanas pasākums notika Ventspilī, tikai pēc tam Rīgā un Liepājā. Likumsakarīgi, jo tieši mūsu pilsētā dzīvo Bībeles biedrības priekšsēdētājs Ojārs Incenbergs.

Titānika 100 gadu atcerei

Teātra nama Jūras vārti otro stāvu nu var salīdzināt ar kuģa klāju, jo šeit iekārtota starptautiska grafikas izstāde, veltīta Titānika 100 gadu atcerei.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: