Ventspils komunālo automašīnu ražotājs "Bucher Schoerling Baltic" šogad prognozē apgrozījuma pieaugumu līdz 15,65 miljoniem latu, atsaucoties uz ziņu ģentūru BNS informē Brīvostas pārvalde.

Šā gada septembra beigās uzņēmuma apgrozījums bija 13,5 miljoni latu, bet peļņa pirms procentu un nodokļu maksājumiem (EBIT) ‒ 1,35 miljoni latu. "Labie finanšu rezultāti izskaidrojami ar to, ka gada pirmajā pusē realizējām lielu projektu ‒ pasūtījumu no Maskavas. Pēdējos trijos mēnešos gan paredzam, ka vidējais mēneša apgrozījums kritīsies," teica uzņēmuma finanšu direktore Ilze Braunere.

Viņa arī uzsvēra, ka "Bucher Schoerling Baltic" gadu plāno beigt ar 1,14 miljonu latu EBIT peļņu, kas, pēc aģentūras BNS aprēķiniem, ir aptuveni divas reizes vairāk nekā pērn. Braunere atzina, ka Dienvideiropas finanšu krīze samazinājusi "Bucher Schoerling Baltic" noieta tirgu. "Mēs tirgus izpētes neveicam, jo gandrīz visa mūsu produkcija tiek eksportēta mātesuzņēmumam uz Šveici, taču arī mēs jūtam finanšu krīzes sekas. Paredzam, ka nākamajā gadā situācija atkal varētu uzlaboties un mūsu apgrozījums ‒ pieaugt," norādīja uzņēmuma finanšu direktore.

Uzņēmums pērn darbojās ar 12,1 miljona latu apgrozījumu un guva 215,2 tūkstošu latu peļņu. Pēc Brauneres sniegtās informācijas, kompānijas EBIT peļņa pērn bija 512 tūkstoši latu.

"Bucher Schoerling Baltic" ir Šveices koncerna "Bucher Guyer AG" meitasuzņēmums. "Bucher Guyer AG" ir ielu un lidostu tīrāmo komunālo mašīnu ražotājs ar noieta tirgiem Eiropā, ASV, Austrālijā un Āzijā.

portofventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: