Lai arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzsver, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža kompetencē ir lemt par pašvaldību jautājumiem, tomēr viņu mulsina fakts, ka ministrs mēģina atstādināt Ventspils mēru Aivaru Lembergu no amata, no kura viņš jau reiz atstādināts.

"Viens aspekts, kas nedaudz mulsina, ka ministrs diskutē par Lemberga atstādināšanu no amata, no kura viņš ar tiesas spriedumu ir jau atstādināts. Tas visā šajā diskusijā nedaudz mulsina," žurnālistiem sacīja premjers.

Vienlaikus viņš atkārtoja jau iepriekš teikto: nekādu informāciju par savām darbībām ministrs premjeram nav sniedzis un valdības vadītājs nav iepazīstināts ar materiāliem, kurus ministrs saņēmis no Ģenerālprokuratūras.

Taujāts, vai valdībā izjūt pastiprinātu politisko aktivitāti pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, premjers sacīja: "Pirms vēlēšanām partijas cenšas sevi kaut kā parādīt - vieni ceļ traci par budžetu, citi mēģina kādu atstādināt." Vienlaikus viņš norādīja, ka koalīcija turpina strādāt un Saeima varēs pieņemt nākamā gada budžetu.

Savukārt Sprūdža partijas biedrs Valdis Zatlers LNT raidījumā "900 sekundes" noiedzis, ka ministra rīkošanās būtu saistīta ar pašvaldību vēlēšanu tuvošanos. "Sprūdžs nepiedalās pašvaldību vēlēšanās un arī nepiedalīsies. Faktiski tas ir process, kas ir pats par sevi. Tā nav divu partiju un divu cilvēku cīņa par konkrētu amatu un, nedod Dievs, vēl Ventspilī," sacīja Zalters.

Kā skaidroja Zatlers, kriminālprocesā pret Lembergu viņš ir atstādināts no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas, savukār Sprūdžs vēloties viņu atstādināt no domes priekšsēdētāja amata.

Zatlers arī apgalvoja, ka ažiotāžā ap šo jautājumu ir ieinteresēts Lembergs, kura popularitāte it kā sākusi krist. Savukārt Lembergam ietekme Latvijas politikā patlaban ir tik liela, cik tā var būt "vienas pilsētas atstādinātam mēram". "Lielāka viņa nav," piebilda Zatlers.

Kā ziņots, Sprūdžs no Lemberga pieprasījis paskaidrojumus par darbību Ventspils pašvaldībā, kas bija jāsniedz līdz pirmdienas vakaram. Lemberga atbilde ministrijā tika saņemta trešdien. Pēc iepazīšanās ar saņemtajiem paskaidrojumiem ministrs var atstādināt pašvaldības vadītāju no pienākumu pildīšanas.

Ventspils domes priekšsēdētājs uzskata, ka tā ir Sprūdža speciāli rīkota akcija, izmantojot apsūdzībā ietvertu informāciju, kas ir publiski pieejama. "Man izvirzīto apsūdzību jau četrus gadus skata Rīgas apgabaltiesā, un, kamēr spēkā nav stājies notiesājošs spriedums, spēkā ir Latvijas Satversmes un Eiropas Cilvēktiesību konvencijas garantētais nevainības prezumpcijas princips. Sprūdža paziņojumā runāts par laiku līdz 2006.gadam. Vēlos norādīt, ka par Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju esmu ievēlēts 2009.gadā un manas pilnvaras beigsies 2013.gada jūnijā," iepriekš norādīja Ventspils mērs.

LETA

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: