Pie otrā panākuma Baltijas Basketbola līgā (BBL) ticis basketbola klubs "Ventspils", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 83:75 pārspēja "Šiauliai/Triobet" vienību, sagādājot tai pirmo zaudējumu sezonā.

Spēles rezultātu ar precīzu divu punktu metienu atklāja "Ventspils" centra spēlētājs Ronalds Zaķis, kurš spēli, pēc atgūšanās no traumas, uzsāka komandas starta sastāvā.

Turpmākajā laikā "Šiauliai/Triobet" leģionāri nokārtoja četru punktu pārsvaru savai vienībai ar 10:6. Vairāk atrauties ventspilnieki gan viesiem no Lietuvas neļāva, pirmo spēles ceturtdaļu aizvadot līdzīgā cīņā, kas atspoguļojās arī rezultātā. Pēc pirmajām desmit nospēlētām minūtēm viesi vadībā ar diviem punktiem – 22:20. Otro ceturksni ar nedaudz labāku spēli uzbrukumā iesāka Šauļu spēlētāji, panākot līdz šim lielāko kādas komandas pārsvaru spēlē ar 27:22.

Gedimina Petrauska trenētie vīri turējās vadībā gandrīz visu atlikušo pirmo puslaiku, tomēr pārtraukumā vadībā esot  pēc sekmīgiem Donalda Simsa un Dāvja Lejasmeiera uzbrukumiem devās mājinieki ar 42:39.

Līdzīgi kā pirmā puslaika sākumā arī otrajā aktīvi spēli uzbrukumā uzsāka "Šiauliai/Triobet" viesspēlētāji, atjaunojot minimālu vadību ar 43:42 viesiem. Pretinieku sajūsmu ātri vien gan apklusināja Lejasmeiers, realizējot tālmetienu, bet vēl pēc mirkļa Sandis Valters pievieno vēl vienu precīzu trejaci, panākot jau septiņu punktu handikapu laukuma saimniekiem (54:47).

Šādu rezultāta starpību ventspilnieki saglabāja arī pirms izšķirošās ceturtdaļas – 62:55. Arī pēdējo ceturtdaļu vadībā ar 3-8 punktu pārsvaru turējās „Ventspils”. Trīs minūtes līdz spēles beigām kārtējo ventspilnieku tālmetienu realizēja Sims, panākot +10 (77:67). No šādas rezultāta starpības "Šiauliai/Triobet" atgūties vairs nespēja un uzvaru ar 83:75 svinēja basketbola klubs "Ventspils".

Rezultatīvāko spēli šajā sezonā "Ventspils" rindās aizvadīja Sandis Valters, gūdams 18 punktus, bet pa 14 punktiem guva Donalds Sims un Jānis Timma, kuram arī 12 atlēkušās bumbas. Viesu komandas sastāvā ar 21 punktu guvumu atzīmējās Aurimas Kieza.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: