11. oktobrī Ventspilī un Ventspils novadā norisināsies izcilās ventspilnieces operdziedātājas Alīdas Vānes atcerei veltītie pasākumi.

11. oktobrī plkst. 13.00 Tārgales pamatskolā klausītājus priecēs Ventspils Mūzikas vidusskolas jaunie vokālisti. Plkst. 14.00 piemiņas brīdis Jaunalkšņu mājās. Plkst. 15.00 mākslinieces piemiņa tiks godināta Doku kapos. Savukārt plkst. 17.00 uz lielisku koncertu Ventspils Mūzikas vidusskolā ielūdz mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Operdziedātāja Alīda Vāne Latvijas vārdu pasaulē aiznesusi tālāk nekā jebkurš cits latviešu mākslinieks. Divpadsmit spožas slavas apmirdzēti gadi dziedātājas mūžā, aizvadīti uz daudzām Itālijas operskatuvēm, dziedāts arī Amerikas Savienotajās Valstīs, Argentīnā, Urugvajā, Čīlē, Holandē. Alīdas Vānes talants visur tika atzīts un cildināts, tikai Latvijā par to bija maz zināms.

Alīdas Vānes atceres dienas pasākumi Ventspilī tiek organizēti kopš 1994. gada. Idejas autore un aizsācēja ir Ventspils mūzikas vidusskolas vokālā pedagoģe Māra Ferbere, bet materiālus un informāciju par Alīdas Vānes radošo darbību un piemiņas dienu norisēm apkopo muzikoloģe Vaida Salmiņa.

Ieeja pasākumos bez maksas. Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: