Turpinās remondarbi Zvaigžņu ielā, kurā līdz šim brīdim jau nomainīta puse no ielas brauktuves seguma, kā arī izbūvēta vairāk kā puse no apvienotā gājēju un veloceliņa.

Tāpat kravas transporta svēršanas laukumam izbūvēti pamati un uzliktas apmales, kā arī uzsākti bruģēšanas darbi. Ielas apgaismojuma būvdarbi ir pabeigti, turpinās gaismekļu uzstādīšanas darbi.

 

Kopumā projektā paredzēts rekonstruēt Zvaigžņu ielu 2,5 km garumā posmā no Inženieru ielas līdz Jēkaba ielai un no Tērauda ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai, uzstādīt informatīvu tablo autovadītāju ērtībām (informācija par braukšanas ātrumu, laikapstākļiem, seguma stāvokli), izbūvēt ielas apgaismojumu un veikt teritorijas labiekārtošanas darbus, t.sk., apzaļumošanu.

 

Pēc darbu pabeigšanas tiks nodrošināta komfortabla un droša satiksme visiem satiksmes dalībniekiem, informatīvais tablo veicinās autovadītājus kontrolēt braukšanas ātrumu, ielas apgaismojums samazinās satiksmes negadījumu izraisīšanas risku, veikto apzaļumošanas darbu rezultātā, t.sk., pateicoties sastādītiem kokiem gar ielas malām, tiks slāpēts satiksmes izraisītais troksnis. Būvdarbus iecerēts pabeigt līdz šī gada 30.novembrim.

 

Projekta kopējās izmaksas ir 973 796,03 LVL, t.sk., Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 74,99% – 730 249,64 LVL, valsts budžeta dotācija 2,25% – 21 910,41 LVL un Ventspils pašvaldības līdzfinansējums 22,76% – 221 635,98 LVL. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: