Jaunā Latvijas Basketbola līgas sezona startēs jau 3. oktobrī, bet BK Ventspils to uzsāks nedēļu vēlāk – 9.oktobrī savā laukumā uzņemot Rīgas Baronu, kas atgriezies spēcīgāko saimē.

Vienu sezonu aizvadot LBL2, ventspilnieku pirmie pretinieki ne tikai nomainīja sastāvu un galveno treneri, bet arī nosaukumu, kļūstot par Barons kvartāls. Komandas pagājušā gada sastāvs, kas izcīnīja pirmo vietu LBL2 piedzīvojis izmaiņas gan ar pluss, gan mīnuss zīmi. Uz jauno LBL debitantu BK Jēkabpils devies polis Mihaļs Hlebovickis, bet no leģionāra gaitām Portugālē Latvijā atgriezies Māris Gulbis, kurš, ticamākais, pievienosies baroniem. Pārbaudes mačos tieši viņš bijis rezultatīvākais komandas spēlētājs, bet tāpat ar punktu guvumiem palīdzējuši pagājušās sezonas vilcēji Ilmārs Bergmanis un Salvis Mētra.

Pirmo maču ar valsts čempioniem VEF spēlētājiem BK Ventspils atkal nāksies aizvadīt izbraukumā un atkal Saldū – 24. novembrī. Rīdzinieki arī šajā sezonā savus LBL mačus, kas nav kluba prioritāšu sarakstā, aizvadīs dažādās Latvijas pilsētā, tikai ne Rīgā. Ventspilnieku līdzjutējiem pret šādu izvēli, domājams, nav nekas pretī, jo Saldus ir tuvāk nekā galvaspilsēta un arī atmiņas no spēlēm šajā zālē ir visai patīkamas.

Pirmajā aplī BK Ventspils savā laukumā aizvadīs četras no desmit spēlēm, tiekoties arī ar Liepājas lauvām (10. novembrī), Jūrmalu/Fēnikss (9. decembrī) un Latvijas U18 izlasi (19.decembrī).

Savukārt Baltijas Basketbola līgas sezonu ventspilnieki atklās jau 5. oktobrī, kad viesos tiksies ar Palangas basketbolistiem. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: