Laikraksta “Ventas Balss” piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Par pusdienām maksājam visdārgāk

Nevienā citā Latvijas pašvaldībā komplekso pusdienu cena nav tik augsta kā pie mums, Ventspilī, kaut uztura normas, kas skolēnam jāuzņem ēdienreizē, visā valstī ir vienādas.

Valdība ieliek kloķīti ventspilniekiem

Valdība nospiedusi uz ceļiem Latvijas pašvaldības, nākamgad uzliekot uz to pleciem GMI pabalstu izmaksu, nepildot solījumu maksāt algu no valsts budžeta bērnudārza pedagogiem, kā arī atsakoties novirzīt pašvaldībām lielāku daļu no iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

 

2.lpp. Viedoklis: „Kur zivis, tur ķērāji ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Kam sūdzas par neapgaismotām ielām, nepaēdušiem bērniem, slidenām ielām, neizbraucamiem ceļiem? Kam sūdzas par suņiem un kaķiem, kas nepaēduši klīst bez saimniekiem? Ne jau valdībai, Valsts ieņēmuma dienestam vai Finanšu ministrijai. Tā ir pašvaldības rūpe. Tādēļ, ja man pajautātu, kam es uzticētu savu nomaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, viennozīmīgi atbildētu – pašvaldībai. Vēl jo vairāk tādēļ, ka pie tādas kārtības, kāda pašlaik ir Latvijā. »

3.lpp.

Stils ir visa pamats

Etiķetei, apģērbam un stilam ir milzu nozīme, it īpaši pedagogiem, kuri ar savu izskatu ietekmē audzēkņus un nosaka, vai viņi varēs uztvert mācību vielu.

4.lpp.Otrā jaunība. Grib palikt dzīves virpulī

Ieguvām daudz noderīgas informācijas. Iemācījāmies lauzt stereotipus un kontaktēties ar dažādu paaudžu cilvēkiem. Uzzinājām par jaunām iespējām. Satikāmies ar vienaudžiem. Tik daudzpusēji programmu Seniori – labu padomu devēji novērtēja tās dalībnieki.

5.lpp.6.lpp. TV Programma

7.lpp. Apkures sezona. Tīrs skurstenis – mierīgs prāts

Ugunsnelaimes no netīrītiem dūmvadiem izceļas bieži, zin stāstīts skursteņslauķis ar 20 gadu darba stāžu Valdis Štefenbergs. Tāpēc pirms apkures sezonas uzsākšanas derētu pārbaudīt un iztīrīt māju apkures sistēmas.

Malkas tirgošanas aktivitāte samazinās

Šogad malkas netrūkst. Vasarā Ventas Balss sludinājumu lapā varēja saskaitīt pat līdz 15 piedāvājumiem pirkt malku: sausu, tikko no meža, maisos, kravās, mērāmu kubos un steros.

Šis tas par kurināšanu

Malka ir viens no ekoloģiskākajiem siltuma ieguves avotiem un nenoliedzami mājsaimniecībās visizplatītākais. Pirms likšanas krāsnī roka vēl apglauda katru šķilu, prātā uzburot tās veidolu pirms pārvēršanās malkas pagalē.

8.lpp. Sports. Cīņa par Latvijas godalgām saasinās

Pārtrūkusi ne tikai Ventspils futbolistu 703 minūšu ilgā sausā sērija, kad izdevās nosargāt savus vārtus neskartus, bet reizē arī deviņu nezaudēto spēļu sērija, kuru pārtrauca Liepājas Metalurga spēlētāji, kas savā laukumā apspēlēja mūsējos ar 1:0.

Hokejistiem uzvara un divi zaudējumi

Mūsu hokeja kluba Venta 2002 jaunie hokejisti aizvadījuši kārtējās trīs spēles Latvijas Bērnu un Jaunatnes hokeja čempionātā, kur tikuši pie vienas uzvaras un diviem pārliecinošiem zaudējumiem.

Velkoņi riteņbraucēji starp vadošajiem

Ar sestā posma sacensībām Smiltenē, kas bija pēdējās, tika pielikts punkts šī gada SEB MTB kalnu divriteņu seriāla maratonam, kurā ļoti atzīstamus rezultātus izdevās sasniegt mūsu Velkoņa braucējiem, kas gandrīz visi savās vecuma grupās kopvērtējumā iekļuva labāko sešniekā.

 

9.lpp. Dome informē.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: