Vietējā tūrisma pakalpojumu tirgū nākamajā sezonā, iespējams, parādīsies jauns tūrisma operators. Tas nopietni gatavojas reģistrācijai un darba uzsākšanai.

Tūrisma operatora parādīšanās Ventspilī varētu kardināli izmainīt situāciju šajā pakalpojumu jomā, piesaistot ārzemju tūristus. Tūrisma kompānija tiek veidota uz Ventspilī un ārpus pilsētas robežām pazīstama izglītojoša centra Meridiāns bāzes. Uzsākot savu darbību 1994. gadā kā angļu valodas apmācības centrs, Meridian Group kļuva par Latvijā un Baltijā lielāko tūrisma izglītojošo aģentūru. Jaunais projekts ir virzīts uz ārzemju tūristiem Baltijā un Ventspilī.

«Saskaņā ar statistiku tūrists Ventspilī vidēji uzturas pusotru nakti. Mūsuprāt, tas ir maz. Taču, lai piesaistītu tūristus un viņi šeit paliktu trīs, piecas un septiņas dienas, ir jābūt idejai: kāpēc ir vērts braukt tieši uz Ventspili?» saka Meridian Group vadītājs un tūrisma kompānijas idejas autors Jevgeņijs Govors.

Viņa vadītā komanda jau strādā pie piedāvājumu pakešu izveides – tiek izstrādātas idejas, kas varētu ieinteresēt ārzemju tūristus. Ideju piemēri: Vēsturiskā Ventspils; Atpūta visai ģimenei; Bronzas iedegums Baltijas jūras krastā; Sports un aktīvā atpūta.

Darbojoties tūrisma industrijā jau 17 gadu, Jevgeņijs Govors saprot, ka tas ir gandrīz utopisks uzdevums aizkavēt prasīgo rietumu tūristu Ventspilī. Tāpēc Ventspils tūrisma operatora koncepcijā ir iekļauta visa Baltija. Piemēram, tiek piedāvāts brauciens uz Baltijas valstīm, kurās iekļauta arī Ventspils.

Vai: tūristu grupai, kas ieradusies Ventspilī, tiek piedāvāta arī ekskursija pa Kurzemes Šveici. Bez tam, veidojot piedāvājumus, tūrisma operators iekļauj tajā ne tikai atpūtu un izklaidi, bet arī visu pakalpojumu klāstu – transfēru no lidostas vai dzelzceļa stacijas, dzīvošanu, ēdināšanu un transportu pilsētā.

Pirmā tūrisma operatora izveidi Ventspilī atbalsta Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis. Tūrisma aģentūras, kas darbojas vietējā tirgū, Latvia tours filiāli ieskaitot, ir nelielas un pārsvarā orientētas uz savu pakalpojumu pārdošanu ventspilniekiem, citiem vārdiem, attīsta izbraukuma tūrismu.

Liela tūrisma operatora, kas pats radītu produktu, pats to virzītu un piesaistītu ārzemju tūristus, Ventspilī līdz šim nav bijis. «Meridiānam ir liela pieredze izglītības un tūrisma konferenču jomā. Patstāvīgi piedalās ikgadējos starptautiskos tūrisma gadatirgos, sadarbojas ar ārzemju tūrisma operatoriem. Šo pieredzi un sakarus viņi varētu ienest arī Ventspilī,» uzskata Seilis. Tūrisma informācijas centrs jau domā par sadarbību ar jauno tūrisma operatoru, iespējams, par kopīgu produktu un mārketinga produktu izstrādi.

Jevgeņijs Govors uzskata: Ventspilij ir liels potenciāls ārzemju tūristu piesaistei. Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: