Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldē trūkst gandrīz 100 darbinieku. Ātrs šīs problēmas risinājums nav paredzams, - policijas rīkotajā preses konferencē atzina VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieks Normunds Grūbis.

Kurzemes reģiona pārvaldē kopumā nav aizpildītas 97 štata vietas, kas ir ap 15% no nepieciešamā darbinieku skaita. Visvairāk - 33 - brīvu štata vietu ir Liepājā, savukārt visdramatiskākā situācija, kā izteicās Grūbis, izveidojusies Ventspilī, kur brīva ir 31 štata vieta. Vismazāk darbinieku trūkst Saldū, kur pagaidām brīva tikai viena štata vieta.

Ap 100 brīvas darbavietas VP Kurzemes reģiona pārvaldē bija arī gada sākumā.

Iespējams, nedaudz situācija uzlabosies nākamgad, kad darbu policijā sāks vairāk nekā 10 jaunieši no Kurzemes, kuri iestājušies Policijas skolā. Vairākiem jauniešiem gan mācības nācies pamest, jo viņu veselība neatbilst darbam policijā.

Kā vienu no darbinieku trūkuma iemesliem Grūbis min nekonkurētspējīgo atalgojumu un norāda, ka situāciju nedaudz uzlabos tā sauktās uzturdevas kompensācijas atjaunošana pilnā apmērā no 2013. gada un piemaksas palielināšanu par darbu naktīs.

Kā atzina Grūbis, kadru jautājumu likumsargi risina, pierunājot uz darbu policijā pārnākt, piemēram, Liepājas cietuma darbiniekus. Pēdējā laikā arī esot vērojama tendence, ka liela daļa no policijā pieņemtajiem darbiniekiem ir sievietes.

Šā gada sākumā VP Kurzemes reģiona pārvaldē bija 101 brīva štata vieta.

Kā gada sākumā atzina Grūbis, darbinieku trūkums VP Kurzemes reģiona pārvaldē ir sasniedzis kritisko robežu, šī iemesla dēļ policijai ir apgrūtinoši veikt tai uzticētās funkcijas.

Kā vienu no galvenajiem iemesliem kadru trūkumam Grūbis minēja atalgojumu, kas "nav motivējošs, lai cilvēki izvēlētos darbu policijā".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: