Vakar kārtējā Saeimas sēdē galīgajā lasījumā tika atbalstīti šī gada budžeta grozījumi, dažādiem tēriņiem papildus piešķirot 88 miljonus latu.

Cita starpā Saeimas Budžeta un finanšu komisija lēma papildus tērēt vairāk, nekā pirms tam bija lēmusi valdība. Papildu finansējums piešķirts baznīcu, sociālo centru, skolu ēku remontiem, materiāli tehniskās bāzes papildināšanai, kā arī Rīgas Zooloģiskā dārza ambulances rekonstrukcijai. Tāpat Latvijas Riteņbraukšanas federācijai un Latvijas Volejbola federācija nopelnīja papildu finansējumu par BMX un pludmales volejbola izlašu komandu sasniegumiem Londonas olimpiskajās spēlēs.Ar papildu naudu budžetā atbalstīta arī vairāku valsts institūciju darbinieku prēmēšana par iesaistīšanos ēnu ekonomikas apkarošanā.

Par budžeta grozījumiem nobalsoja 88 deputāti, pret nebija neviens, bet divi – Dana Reizniece-Ozola un Jānis Vucāns no ZZSfrakcijas – atturējās. Reizniece-Ozola Ventas Balsij atklāja, ka nav varējusi atbalstīt tādus grozījumus, kuros principiāli netika piešķirts finansējums ar Ventspili saistītajiem projektiem, tostarp Ventspils baptistu baznīcai, kā arī pedagogu algu palielināšanai un pacientu līdzmaksājumu samazināšanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: