Ventspils pašvaldība vidēji par 10% palielinās darba algas tiem Ventspils izglītības iestāžu pedagogiem, kuriem septembrī algas netika palielinātas no valsts budžeta, šodien preses konferencē informēja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

"Domes Budžeta komisija un Finanšu komiteja ir atbalstījušas priekšlikumu paaugstināt darba algas tiem pedagogiem, kuriem darba algas nepalielināja no valsts budžeta, - pirmsskolas iestāžu pedagogiem, vispārizglītojošās skolās daļai interešu izglītības pedagogu, pedagogiem mākslas skolā, sporta skolā "Spars", Jaunrades namā un mūzikas vidusskolā. Kopumā tas skars gandrīz 300 pedagogus," informēja Lembergs.

Pedagogu algu palielināšanai šogad no pašvaldības budžeta tiks atvēlēti 38 000 latu.

Kā ziņots, no septembra tiek paaugstināts atalgojums pedagogiem, kā arī izglītības iestāžu vadītājiem un viņu vietniekiem, savukārt atbalsta personāla darba samaksai tiks piemērots elastīgāks risinājums.

Pedagogu zemākās mēneša darba algas paaugstināsies par 10% jeb 25 latiem par likmi, kas ir 21 kontaktstunda nedēļā, palielinot algas tiem pedagogiem, kuri patlaban saņem vismazāk. Jaunajiem pedagogiem ar darba stāžu līdz pieciem gadiem zemākās mēneša darba algas likme palielināsies no 245 latiem uz 270 latiem, bet pedagogiem ar darba stāžu lielāku par desmit gadiem zemākā mēneša alga par likmi būs 280 lati līdzšinējo 255 latu vietā.

Izglītības iestāžu vadītāju, viņu vietnieku mēneša darba alga par likmi palielināsies par 10%. Izglītības un zinātnes ministrijas aprēķini liecina, ka iestāžu vadītāju algas pieaugs no 45 līdz 342 latiem, bet vietnieku atalgojums no 34 līdz 240 latiem. Savukārt pedagogi, kuri ir ieguvuši profesionālās darbības kvalitātes ceturto pakāpi, par viņu veikto pedagoģisko darbu saņems piemaksu 8% apmērā jeb no 22 līdz 50 latiem vairāk, bet pedagogi, kuri ieguvuši profesionālās darbības kvalitātes piekto pakāpi, par veikto pedagoģisko darbu saņems piemaksu 12% apmērā jeb no 32 līdz 72 latiem vairāk. Tādējādi tiks motivēti tie pedagogi, kuriem ir augstākā pedagoģiskā darba kvalitāte.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: