Pagājušās nedēļas nogalē startēja pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs futbolā, tādēļ pauze iestājusies Latvijas virslīgas čempionātā. FK Ventspils to izmantoju, lai pārbaudes spēlē tiktos ar viesiem no Siauliai, kas tika sagrauti ar 7:1.

Mačs ar Lietuvas čempionāta šobrīd piekto spēcīgāko klubu sākas ar līdzīgu cīņu, laiku pa laikam meistarību mājinieku vārtos nācās demonstrēt arī Maksimam Uvarenko. Toties puslaika otrajā pusē ventspilnieki sāka šaut gluži kā no ložmetēja. Vispirms 23. minūtē pēc skaistas saspēles tukšā vārtu stūrī kritienā bumbu raidīja Daniils Turkovs, bet jau pēc pāris minūtēm Jurijs Žigajevs laukuma centrā pārķēra bumbu, piespēlēja to Oļegam Žatkinam, kura sitienu vārtsargs atvairīja, bet atkal īstajā vietā bija Turkovs – 2:0. 33. minūtē jau 3:0 panāca Vitālijs Smirnovs, turklāt šoreiz precīzi sitot ar kāju, bet vēl pēc minūtē apjukušos viesus sarūgtināja arī Žatkins.

Vēl vienu vārtu krusu komandas noorganizēja mača pēdējās 12 minūtēs. Vispirms divas reizes izcēlās Vladislavs Kozlovs un vienu reizi Visvaldis Ignatāns, bet jau kompensācijas laikā goda vārtus guva viesi – 7:1.

Meistarsacīkstes FK Ventspils atsāks 16. septembrī ar ļoti principiālu un svarīgu maču savā laukumā – pie mums viesosies līdervienība Daugava no Daugavpils. Pirms šīs spēles abu komandu treneriem nāksies palauzīt galvas pat to, kā salāpīt vidējo līniju, jo diskvalifikācijas dēļ ventspilniekiem būs jāiztiek bez Igora Tarasova, bet daugavpiliešiem palīdzēt nevarēs Andrejs Kovaļovs.

Ventspilnieku pussargs, kas komandai pievienojās vasarā, izpelnījies diskvalifikāciju uz divām spēlēm par sarkano kartīti mačā ar FK Jelgava – vispirms bija spēle ar roku un brīdinājums, tad uzbrauciens tiesnesim, vēl viens brīdinājums un noraidījums... Kovaļovs, kas šajā sezonā piedalījies visās komandas spēlēs un guvis trīs vārtus, iepriekšējā kārtā tika pie ceturtā brīdinājuma, tāpēc viņam jāizlaiž viena spēle. Turnīra tabulā komandas šķir astoņi punkti, bet ventspilniekiem vēl rezervē viena spēle. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: