Rīgā sporta centrā Kleisti notika Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) kausa izcīņas ceturtā posma sacensības konkūrā, poniju jāšanā un šķēršļu pārvarēšanā amatieriem.

Šoreiz uz Kleistiem devās četri „Jātnieku sporta kluba „Demora”” sportiskie pāri. LJF vasaras pieci posmi tuvojas noslēgumam un cīņa par kopvērtējumu saasinās. Lai gan trīs Demoras sportisti pēc aizvadītā ceturtā posma atrodas pirmajās vietās kopvērtējumā dažādās konkurencēs, vēl jāsakoncentrē spēki pēdējam posmam, kas nepavisam nebūs viegli, jo sākusies skola, kas ienes būtiskas izmaiņas treniņu grafikā. Sestdien Kate Prizeva startēja ar Lēdiju un Leksija Lilū 110 cm augstu šķēršļu maršrutā ar jātnieku darbības stila novērtējumu uz atzīmi, attiecīgi iegūstot 5. un 3. vietu ar atzīmēm 7,4 un 7,5 (pirmajā vietā Sabīne Siliņa Acadio ar atzīmi 7,7 no Mežstrazdiņiem, Rīga). Kate kopvērtējumā bērniem līdz 16 gadu vecumam ar 4 punktu pārsvaru ieņem 1. vietu. Šoreiz vērtēšanā piedalījās tiesnesis no Lietuvas Rimantas Babrauskas, kas nozīmē, ka vērtēšana ir objektīvāka, jo jātnieki viņam ir sveši.



Svētdien 60 cm maršrutā ar jātnieku darbības stila novērtējumu uz atzīmi, kurš ir arī LJF Vasaras kausa ieskaites maršruts, Toms Apermanis ar Feju, ar atzīmi 7,4, bet vienu gāztu šķērsli, ieguva tikai 7.vietu (pirmajā vietā Keitija Racina ar Next Star un atzīmi 7,6 no JSK Princis, Jelgava) Iepriekš gūtais punktu pārsvars Vasaras kausa kopvērtējumā, Tomam atļauj palikt vadībā 1. grupas ponijiem. Ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 70 cm, Tomam divas kļūdas un 10 soda punkti.

 

Amatieru maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem, arī ar jātnieku darbības stila novērtējumu uz atzīmi, pirmo reizi Kleistos startēja Arta Maula ar Kamaro, saņemot vērtējumu 7,1, bet vienu gāztu šķērsli, iegūstot 6. vietu. Šajā maršrutā Gelintai Egendorfai ar Leksija Lilū 2. vieta ar atzīmi 7,3 (pirmā Vita Glinska ar Kalifs Vinstons ar atzīmi 7,4 no JSK Princis). Gelintai ar Lēdiju ātruma maršrutā, divās fāzēs ar augstumu 110 cm, 1.vieta. Bet LJF Vasaras kausa ieskaites maršrutā 115 cm ar jātnieku darbības stila novērtējumu ar atzīmi 7,2 Gelintai 2.vieta, kas kopvērtējumā Gelintu izvirza vadībā ar četru punktu pārsvaru.

 

Nākamais un pēdējais izšķirošais LJF Vasaras posms turpat Kleistos 29. un 30. septembrī, kur dosies arī Demoras sportisti. Bet līdz tam vēl demoriešu plānos ir Latvijas Nacionālais čempionāts, Kleistos, 15. un 16. septembrī un „Zāgkalnu rudens kauss 2012” tepat Kuldīgas novadā, Rendā pie Usmas ezera.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: