No 12. līdz 14. septembrim Ventspils Augstskolā norisināsies starptautiska projekta "FIT for Learning" pirmā gada noslēguma pasākums.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no Somijas (Laurea University of Applied Sciences), Igaunijas (Laane-Viru College), Dānijas (Aarhus University), Latvijas (Ventspils Augstskola) un Lietuvas (Tehnoloģiju attīstības kompānija Saretas).

 

Projekta pirmā posma noslēguma semināra atklāšana notiks 12. septembrī plkst 10.00 Ventspils Augstskolas A 104 auditorijā.

 

Projekta noslēguma semināra pirmajā dienā projekta partneri prezentēs izstrādātos materiālus, kam sekos diskusijas ar vērtējumu, ieteikumiem un atzinumiem. Semināra otrā diena tiks veltīta kopējo rezultātu apspriešanai, kā arī tālāko uzdevumu izvirzīšanai. Paredzēts apmeklēt arī Ventspils Augsto tehnoloģiju parku (VATP). Projekta semināra trešajā darbā partneri strādās pie otrā posma konkrētu uzdevumu definēšanu un to izpildes termiņu apstiprināšanu. Projekta partneri viesosies Ventspils 1. ģimnāzijā, kas ir projekta darba partneris.

 

Projektā iesaistīti ne tikai attiecīgo mācību iestāžu pasniedzēji, bet arī studenti, kas praktiski piedalās projekta realizēšanā, kā arī partneri no darba vides. Ventspils Augstskolu šajā projektā pārstāv projekta koordinatore Tulkošanas un studiju fakultātes (TSF) docente Vita Balama un projekta dalībnieki: TSF lektori Guntars Dreijers un Maruta Koha, TSF 3. kursa studenti Mārtiņš Jansons, Anna Volkova, un EPF 3. kursa studenti Elīza Kukaine un Ivo Grīnbergs. Otrajā projekta posmā tiks iesaistīti papildus jauni studenti, lai tādējādi dotu iespēju radoši izpausties inovatīvās jomās.

 

Projekta koordinatore Ventspils Augstskolā Vita Balama par Ventspils Augstskolas lomu projektā: “Ventspils Augstskola jau ilgus gadus ir sadarbības partneris Laurea Lietišķo zinātņu universitātei Somijā, kas bija projekta iniciators un ir projekta galvenais partneris. Ventspils Augstskolas uzdevumi šajā projektā galvenokārt ir saistīti ar svešvalodu apguvi, funkcionālu materiālu izstrādi un aprobēšanu. Praktiskais darbs pilnībā tika uzticēts studentiem, kas to arī ļoti apzinīgi veica. Ir patiess prieks un gandarījums par sasniegto, kaut darāmā vēl daudz, bet ņemot vērā, ka projekts turpinās, tad viss iecerētais tiks pilnībā paveikts. Ventspils Augstskolas studenti izvēlējās izstrādāt mācību materiālu, lai vidusskolēniem un pirmo kursu studentiem palīdzētu apgūt tik “viltīgu” tēmu, kā idiomu lietošana ikdienas sarunvalodā.”

 

Kā norāda V. Balama: “Projekta pirmās daļas noslēguma semināra rīkošana Ventspils Augstskolā ir likumsakarīga, jo VeA aktīvi iesaistījās projekta pieteikuma izstrādē un manas zināšanas un pieredze bija pamatā tam, ka pirmā posma rezultātu prezentācija un diskusijas notiek tieši Ventspils Augstskolā.”

 

Projekta otrajā posmā ir paredzēts turpināt uzsāktās iestrādes pie funkcionāliem inovatīviem materiāliem, kurus vēlāk iespējams izmantot mācību procesā. Projekta otrais posms ilgs līdz 2013. gada novembrim.

 

Projektā “Functional Innovative Tools for Learning” (FIT for Learning) tiek radīti funkcionāli inovatīvi rīko priekš mācīšanās. Katram projekta partnerim ir sava izvēlēta niša: Ventspils Augstskolai tā ir valodu apguve (vidusskolā, augstskolā), Laurea un Viru Laane koledžai pirmsskolas un sociāli neaktīvo bērnu apmācībai, iesaistīšanai aktivitātēs (spēles, kas to veicina), Aarhusas Universitāte izvēlējās strādāt ar imigrācijas procesa neveiksminiekiem, lai tie varētu iekļauties sabiedriskā dzīvē un komunikācijā. Kopumā ņemot projekta rezultātā tiks izstrādāti materiāli, kas palīdzēs veiksmīgāk iesaistīties sabiedriskās aktivitātēs un komunicēt jebkurā vecumā un sabiedrībā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: