Piektdien, 24. augustā, Ventspils pilsētas domes Izglītības komisija un domes Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja nolēma, ņemot vērā iedzīvotāju paustos viedokļus, 1. septembrī Ventspils pilsētas vispārizglītojošajās skolās rīkot Zinību dienai veltītus svinīgos pasākumus.

„Tas, ka Ventspils skolās 1. septembrī norisināsies Zinību dienas pasākumi, nav pretrunā ar Ministru kabineta noteikumiem par 2012./2013.mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laiku. Kā noteikts šajos noteikumos, mācību gads skolās sāksies 3.septembrī. Tomēr Zinību diena kalendārā ir ierakstīta tieši 1. septembrī, tāpēc uzskatījām par pareizu atbilstoši tradīcijām tieši šajā dienā sarīkot svētkus visiem skolēniem un viņu vecākiem,” norādīja domes deputāte, Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejas priekšsēdētāja un Izglītības komisijas priekšsēdētāja vietniece Ilze Buņķe.

 

Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis norāda, ka visiem pedagogiem un skolu darbiniekiem, kuri būs iesaistīti Zinību dienas pasākumu norisē, būs iespējams saņemt brīvdienu viņiem vēlamā laikā skolēnu rudens brīvdienu vai ziemas brīvdienu laikā. Viņš akcentēja, ka, piemēram, ministra Kārļa Greiškalna laikā īpaši ticis pārbaudīts, vai pirmajā mācību gada dienā skolēni patiešām ir iesaistīti mācību procesā, nevis tikai piedalās Zinību dienas svinībās. Turklāt dalība 1. septembrī rīkotajos Zinību dienas pasākumos nav obligāta, norādīja Slavinskis.

 

Visus, kuri vēlas 1. septembri – Zinību dienu – pavadīt kopā ar saviem klasesbiedriem, skolas draugiem un skolotājiem, informējam, ka pilsētas pašvaldības vispārizglītojošās skolas savus audzēkņus Zinību dienā sveiks:

 

● Ventspils 1. ģimnāzijā, Ventspils Centra pamatskolā plkst. 9:00

 

● Ventspils 2. vidusskolā plkst. 10:00

 

● Ventspils 3. vidusskolā plkst. 10:00

 

● Ventspils 4. vidusskolā plkst. 10:00

 

● Ventspils 5. vidusskolā plkst. 9:00

 

● Ventspils 6. vidusskolā plkst. 9:00

 

● Ventspils 1. pamatskolā plkst. 10:00

 

● Ventspils 2. pamatskolā plkst. 9:00

 

● Ventspils Vakara vidusskolā plkst. 10:00

 

1. septembrī notiks svinīgais pasākums arī Ventspils Augstskolā, kas šogad svin savu 15 gadu jubileju. Tāpat Jaunrades nams no 11:00 līdz 13:00 aicina ikvienu interesentu uz atvērto durvju dienu „Iepazīsti namiņu, izvēlies sev labāko!”, kurā varēs iepazīties ar piedāvātajām interešu izglītības programmām 2012./2013.mācību gadam, kā arī reģistrēties tām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: