Nākamajā nedēļa trīs dienas būs pārtraukta karstā ūdens piegāde visiem pašvaldības SIA "Ventspils siltums" klientiem, informēja uzņēmumā.

Karstā ūdens piegāde Ventspilī būs pārtraukta no 21.augusta plkst.7 līdz 23.augusta plkst.24. Tas saistīts ar vairākiem plānotajiem darbiem. Šajā laikā tiks veikts profilaktiskais remonts katlumājā Talsu ielā 69. Tāpat maģistrālajiem siltumtīkliem tiks pieslēgta industriālā teritorija Kaiju ielā 9. Paredzēta arī noslēgarmatūras uzstādīšana uz balstiem maģistrālajā siltumtrasē un siltumtrases pieslēguma pārbūve centrālās katlumājas Brīvības ielā 38 rekonstrukcijas gaitā.

 

Profilaktiskie darbi katlumājā tiek veikti katru gadu, lai nākamajā apkures sezonā klientiem nodrošinātu nepārtrauktu un drošu siltumenerģijas piegādi.

 

Objekts Kaiju ielā 9 atrodas Ventspils brīvostas teritorijā, un tajā plānots izvietot vairākus jaunus uzņēmumus, tostarp trīsdimensiju attēlu veidošanas tehnoloģiju rūpnīcas "EuroLCDs" ražotni. Pēc teritorijas pieslēgšanas maģistrālajiem siltumtīkliem uzņēmumi varēs izmantot "Ventspils siltuma" pakalpojumus.

 

Jau kopš aprīļa katlumājā Brīvības ielā 38 notiek rekonstrukcijas darbi. Lai tajā optimāli izvietotu katlu iekārtas, bija nepieciešams pārvietot siltumtrases ievadu. Jaunais ievads ir izbūvēts un jāpieslēdz siltumtrasei.

 

"Ventspils siltums" lūdz iedzīvotājus būt iecietīgiem radīto neērtību dēļ, jo pēc rekonstrukcijas pabeigšanas 2013.gada februārī samazināsies katlumājas ietekme uz gaisa kvalitāti, īpaši sēra dioksīda izmešu līmenis, kas ir ļoti svarīgi, jo katlumāja atrodas dzīvojamo māju rajonā, skaidroja Aulmane. Savukārt, pateicoties tam, ka siltumenerģijas ražošanas process nebūs atkarīgs no mazuta cenu krasajām svārstībām, tarifu būs iespējams saglabāt vienmērīgāku un pēc iespējas zemākā līmenī.

 

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: