Ventspilī aptaujātie pacienti pozitīvi vērtē Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas un tās mediķu darbu.

Pacientu anonīma aptauja tiek rīkota ik gadu, lai nodrošinātu atgriezenisko saikni un uzlabotu Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas pakalpojumu kvalitāti. «Mūsu mērķis ir apmierināts pacients, tādēļ ir svarīgi noskaidrot viņa viedokli par mūsu darbu,» uzsver Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece. Aptaujā tika aicināti piedalīties pacienti visās vecuma grupās neatkarīgi no dzimuma, izglītības, dzīvesvietas, iztikas līmeņa un citiem faktoriem.

 

Par ārstu attieksmi pozitīvu vērtējumu sniedza 97% aptaujāto pacientu, kas šā gada pirmajā pusē ārstējušies kādā no slimnīcas nodaļām. Labāku ārstu attieksmi vēlējās tikai 3% respondentu. Vēl labāks vērtējums bija par medicīnas māsu attieksmi – to par labu atzina 98,5% aptaujāto.

 

96% pacienti atbildēja, ka uzticas savam ārstam, bet 4% bijuši piesardzīgi. 97% jutuši labvēlīgu un pietiekošu uzmanību pret sevi, atrodoties nodaļā. 99% atzinuši, ka personāls vienmēr atbild uz viņus interesējošajiem jautājumiem, tāpat viņi saņēmuši pietiekamu informāciju par savu saslimšanu, ārstēšanu, citām ārstēšanas iespējām un perspektīvu.

Anketā bija jautājumi arī par apstākļiem slimnīcā. Piemēram, ar kārtību un tīrību nodaļā bija apmierināti 98,5% aptaujāto, arī par gaisa temperatūru telpās cilvēkiem nav bijušas lielas pretenzijas, šo aspektu pozitīvi vērtēja 96%. Tikmēr labāku ēdiena kvalitāti vēlētos 36% aptaujāto, bet lielāko daļu slimnīcas ēdiens tomēr apmierinājis.

 

Aptaujas dalībniekus aicināja arī atsevišķi aprakstīt tos apstākļus, kas viņus neapmierina slimnīcā, kā arī izteikt savas domas un ieteikumus slimnīcas darba un aprūpes kvalitātes uzlabošanā. Slimnīcas administrācija izteiktos priekšlikumus noteikti ņems vērā, pilnveidojot savu darbu.

 

Kopumā anonīmi tika aizpildītas 209 aptaujas anketas, visvairāk – 69 – anketu aizpildītas dzemdību nodaļā, 31 pacients savu vērtējumu sniedza neiroloģijas nodaļā, 29 uz jautājumiem atbildēja kardioloģijas nodaļā, pārējās slimnīcas nodaļās anketas aizpildījuši mazāk pacientu. Liela daļa – 70 – aptaujas veicēju bija vecumā no 26 līdz 40 gadiem, 43 respondenti bija vecumā no 41 līdz 55 gadiem, pārējās vecuma grupās mazāk. Slimnīcas un mediķu darbu vērtēja 164 sievietes un 45 vīrieši. 127 aptaujātie slimnīcā ārstējās atkārtoti. 

Ikgadēja, brīvprātīga un anonīma pacientu aptauja par Ventspils slimnīcas darbu tiek veikta kopš 2003. gada.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: