Lieliski turpina spēlēt Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļai tagad pievienojuši arī pasaules Grand Slam zeltu.

Pēdējās FIVB Grand Slam posma sacensības risinājās Polijā, kur pirmo reizi uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Pļaviņš un Šmēdiņš. Latvieši turnīra gaitā vispirms apspēlēja otro Latvijas duetu Aleksandru Samoilovu un Ruslanu Sorokinu. Otrajā grupu turnīra spēlē mūsējie mazliet negaidīti piekāpās austriešiem Danielam Milneram un Jergam Vuclam, bet pēdējā pārspēja mājiniekus poļus Pjotru Kantoru un Bartošu Lošiaku.

Astotdaļfinālā pārliecinoši tika pieveikti vācieši Aleksandrs Valkenhorsts un Kajs Matisiks. Ceturtdaļfinālā latvieši divos setos pārspēja Alisonu Kerutī un Emanuelu Rego, kuriem zaudēja Londonas spēļu pusfinālā. Pusfinālā ar 2:1 tika pieveikti spēcīgie amerikāņi Tods Rodžerss un Fils Dalhauzers. Spēlē par zelta godalgām mūsējiem pretī stājās austrieši Klemenss Doplers un Aleksandrs Horsts, kuri tika uzvarēti sīvā un skaistā divu setu cīņā (21:19, 22:20).

Foto: sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: