Sestdien pulksten 16 Rakstnieku namā norisināsies Baltijas jūrai veltītās sociālās kampaņas „Mana jūra” publiskais pasākums.

Pasākums organizēts, lai aicinātu ikvienu interesentu vienoties sajūtās par mūsu Baltijas jūru, klausoties gan lekcijās, gan vienkāršos kampaņas dalībnieku stāstos un pieredzē, kas piedzīvota ceļā no Nidas līdz Ventspilij.

„Tīra jūra vieno” apmeklētājiem būs iespēja uzzināt vairāk par Vides izglītības fonda MARLIN projekta šīsvasaras iniciatīvu – kampaņu „Mana jūra”, kā arī ieklausīties pazīstamās vides aktīvistes Gunas Grimstas stāstījumā „Aizliegtā zona”, kuru Guna pati dēvē par savu stāstu – tas ir atklāts un trāpīgs salīdzinājums brīvas piekrastes esamībai mūsdienās un laikam, kad Latvija bija PSRS sastāvā – cik ļoti ir mainījusies pieeja jūrai un arī izpratne par tās aizsargājamību.

Pasākums sniegs apmeklētājiem iespēju kļūt par daļu no iniciatīvas, kas aktualizē Baltijas jūras piesārņojuma problemātiku – sniegt informāciju par labajiem un negatīvajiem piemēriem piekrastes un jūras apsaimniekošanā, pastāstīt un ierakstīt savu jūras stāstu un aicinājumu pievērst lielāku uzmanību Baltijas jūrai, kā arī nodot savu vēlējumu.

Kampaņa ir viena no aktivitātēm Latvijā, Igaunijā, Somijā un Zviedrijā uzsākta projekta MARLIN ietvaros, kuru organizē Vides izglītības fonds (VIF) un, kurā tās dalībnieki dosies 500 km garā izpētes misijā gar Baltijas jūras piekrasti, īstenojot daudzveidīgas aktivitātes.

Kampaņa uzsākās 28. jūnijā Nidā, un paredzēts, ka tā noslēgsies 28. jūlijā pie Ainažu mola.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: