Šogad AS „Sadales tīkls” Ventspilī un tuvākajos pagastos realizēs 20 investīciju projektus, kas ļaus ievērojami samazināt bojājumu skaitu un uzlabot elektroenerģijas piegādes kvalitāti.

Plānotie darbi iekļauj gaisvadu elektrolīniju pārbūvi kabeļu līnijās, transformatora apakšstaciju rekonstrukciju un modernizāciju, kā arī gaisvadu elektrolīniju rekonstrukciju. 

 

Zlēku, Ances, Popes, Tārgales, Vārves, Usmas, Puzes, Ugāles pagastos un Ventspils pilsētātiks realizēti 20 investīciju projekti, pārbūvējot 17 km 20 kV gaisvadu līnijas un 42 km 0,4 kV gaisvadu līnijas par kabeļu līnijām un tiks izbūvētas 24 jaunas transformatoru apakšstacijas.

 

Lai uzlabotu elektroenerģijas lietotāju elektroapgādi un samazinātu tīklu bojājumu skaitu, Ventspils pilsētā šogad plānots rekonstruēt Rūjienas, Abavas, Embūtes, Pļavas, Mālu un Iecavas ielas, pārbūvējot esošās gaisvadu līnijas par kabeļu līnijām. Tas notiks vienlaicīgi ar Ūdenssaimniecības attīstības programmu Ventspils pilsētā.

 

Jau pagājušajā gadā iesāktās kabeļu programmas ietvaros, Ventspils novadā šogad turpināsies 20kV kabeļu guldīšanas darbi posmā starp Ventspili un Ugāli, kurus plānots pabeigt 2014.gadā. Tas būs būtisks ieguldījums elektroapgādes drošuma un stabilitātes uzlabošanai Ugālē, kā arī Popes, Puzes, Ances un Usmas pagastos. Elektroenerģijas kvalitāte uzlabosies Ugāles daudzdzīvokļu mājām un vidusskolai, kā arī granulu ražotnei SIA Pelets un kokapstrādes uzņēmumam SIA Latigma.

 

Kvalitatīvas nepārtrauktas elektroapgādes nodrošināšanā šogad Ventspilsnovadā turpināsies elektrolīniju trašu attīrīšanā no bīstamiem kokiem un zariem. 2012.gadā plānots iztīrīt trases 320 ha platībā. Ņemot vērā faktu, ka Ventspils novads ir viens no mežiem bagātākajiem Latvijas novadiem,uzsākti darbi koku zaru vertikālā apzāģēšanā ar helikopteru gar 20 kV elektrolīniju trašu malām. Kopā plānots iztīrīt trases 93 km garumā.

 

Zaru apzāģēšanas ar helikoptera palīdzību efektivitāte apstiprinājās 2011.gada janvārī, kad Somijas firmas "Helipro" helikopters ātri un kvalitatīvi atbrīvoja kokus no apledojušiem un apsnigušajiem zariem. Helikopters 40 minūšu laikā iztīra to pašu elektrolīnijas posmu, ko cilvēku roku darbs un meža tehnika veic 1-2 dienas.

 

Latvijā kopumā AS "Sadales tīkls" 2012.gadā plāno atjaunot 355 km vidējā sprieguma līnijas, 1 061 km zemsprieguma līnijas, veikt rekonstrukciju 379 transformatoru apakšstacijās.Kabeļu programmas ietvaros AS "Sadales tīkls" šogad plāno zemē ieguldīt 114 kilometrus vidējā sprieguma un 105 kilometrus zemsprieguma kabeļu līniju.

 

Bez šiem lielajiem investīciju objektiem, kā arī plānotajiem remontdarbiem, ik dienas AS „Sadales tīkls” darbinieki iegulda lielu darbu, lai nodrošinātu efektīvu elektrotīklu un iekārtu darbību - tiek mainīti balsti, veiktas regulāras elektroietaišu apskates un defektēšanas, kā arī novērsti tehnoloģiskie, dabas stihiju un trešo personu izraisītie bojājumi. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: