Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Meklē dūmu problēmu risinājumu

Šogad tradicionālo vasaras pārtraukumu konservu ražošanā Ventspils zivju konservu kombinātā izmanto, lai aktīvi risinātu dūmu un smaku izplatīšanās problēmu atpūtas un dzīvojamajā zonā zivju kūpināšanas laikā.

Vīrietis nokrīt no balkona

Traģisks negadījums pagājušās nedēļas nogalē noticis Pārventā, Talsu ielā. Piektdienas rīta pusē 49 gadus vecs vīrietis nokritis no 4. stāva lodžijas un no gūtajām traumām miris.


2.lpp.Viedoklis: „Pliks āķis”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.
«Valdība otrdien vienojās no nākamā gada dubultot obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas pensiju apdrošināšanai vecākiem, kuri kopj bērnu līdz pusotra gada vecumam un saņem vecāku vai bērna kopšanas pabalstu. Tādējādi valdība plāno palielināt vecāku nākotnes pensijas kapitālu par laiku, kad kopts bērns līdz pusotra gada vecumam.»

3.lpp.

Imitē atbalstu vecākiem

Valdība vienojusies no nākamā gada dubultot obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas pensiju apdrošināšanai vecākiem, kuri kopj bērnu līdz pusotra gada vecumam. Jaunie vecāki ar lielu sajūsmu šo ziņu neuztver, atzīstot, ka gaida no valsts taustāmāku atbalstu. 

4.lpp.

Sestdien noskaidros Latvijas Sirdsdziesmu

Nedēļas nogalē jau devīto reizi Ventspilī notiks Latvijas galvenais tautas mūzikas notikums – Šlāgeraptaujas noslēguma koncerts. Ar Latvijas Televīzijas starpniecību par koncerta Dziesmu sirdij rodi Ventspilī skatītājiem kļūs visas mūsu valsts iedzīvotāji, turklāt ar interneta palīdzību to varēs skatīties arī ārzemēs.

Baltkrievu kultūras dienas Ventspilī

Šonedēļ baltkrievu mūzika un dziesmas pieskandina pilsētu, jo tuvojas Baltkrievu kultūras dienas, kas notiks jau astoto reizi. Šogad tās ir veltītas baltkrievu tautas dziesminieku Janka Kupalas un Jakuba Kolasa 130 gadu jubilejai.

Bumbiņai būs īstas mājas

Kaķenīte, kuru nezināma persona izmeta pa Dzintaru ielas daudzstāvu nama logu, ieguvusi īstas mājas un rūpīgus un patiesi mīlošus saimniekus.

5.lpp. Dzīvesziņa. Lai veiktos, jābaro vārnas

Debesu grāmatā, kas senāk bijusi iekļauta Vecajā Derībā, pieminētas arī 42 sātana jeb nelaimes dienas, kad nevajag uzsākt neko jaunu un svarīgu.
Noticēt sev un visaugstākajam

Tamāra Novikova mieru atradusi, praktizējot Radža jogu. Viņasprāt, cilvēks var pilnveidoties jebkurā vecumā. Eksistenciālie jautājumi interesē visus – kā bērnus, tā sirmu vecumu sasniegušos. 

6.lpp. Sports. Vieglatlētiem Latvijas godalgas

Ar mainīgām sekmēm Latvijas junioru un B grupas čempionātā vieglatlētikā startējuši mūsu pilsētas un novada vieglatlēti, kas abās vecuma grupās kopā izcīnījuši deviņas godalgas.

Liepājai divas no divām

Arī otrā Ventspils Nord trop posma sacensībās pludmales futbolā pirmo vietu izcīnījuši Liepājas spēlētāji, kam šoreiz triumfēt palīdzēja arī veiksmes faktors, jo uzvara tika gūta, pateicoties labākai savstarpējo spēļu bilancei.


7.lpp. Intervija. Tic, ka laukos bērnu dzims vairāk

Ārsts un farmācijas kompānijas Roche Latvija direktors RAULS VĒLIŅŠ ir pārliecināts, ka reiz katrā kārtīgā Latvijas ģimenē būs vismaz 3 bērni. Par izejas punktu savu demogrāfisko ideju realizācijai viņš izvēlējies Jūrkalni. Viņš domā, ka Ventspils pilsētas un novada pašvaldības spēs visai Latvijai rādīt ierosinošu priekšzīmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: