Laikraksta “Ventas Balss” trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Skolotāji piepelnās mežā un tirgū

Skolotājai Sanitai Lācei no Zlēkām labi padodas arī sakņu tirgošana. Pēc mēneša viņa atgriezīsies skolā, bet līdz tam – izbaudīs piedzīvojumu garšu, ko izjūt, kontaktējoties ar pircējiem un iepazīstot tirgus likumus. Bez tam skolotāja nopelnīs naudiņu, lai vieglāk sagaidīt nākamo algu, kas būs vien septembrī.

Čehijas vēstnieks: mums ir daudz kopīga

Viesojoties Ventspilī, Čehijas Republikas vēstnieks Latvijā Pavols Šepeļāks atzina, ka latviešiem un čehiem ir daudz kopīga, un pauda pārsteigumu par dabas un industrijas harmonisko līdzāspastāvēšanu sakoptajā pilsētvidē.


2.lpp.Viedoklis: „Jānokopj brāķi”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.
«Ja būvē un projektē pa galvu pa kaklu, kā tas nereti bija būvniecības buma laikā, kvalitāte no tā krietni cieš. Arī Ventspilī un novadā haltūras piemēru netrūkst. Diemžēl arī par šīm kļūdām, tieši tāpat kā par komercbanku alkatību, šodien nākas maksāt ikvienam Latvijas pilsonim – nodokļu maksātājam. Arī ventspilniekiem. »

3.lpp.
Posta Govs parādes dalībnieces

Tikai pāris dienu Govju parādes dalībnieces izvietojušās tām paredzētajās vietās, taču dažas no tām jau paguvušas ciest no huligānu izdarībām.

4.lpp.

Aizmāršīgs večuks apdraud apkārtējos

Ja kaimiņos ir vecs cilvēks ar īslaicīgiem atmiņas zudumiem, kaimiņiem gadās piedzīvot nepatīkamas situācijas, kas pat apdraud dzīvību.
Ūdenssaimniecības projekti bremzējas

Šogad ieplānotie ūdenssaimniecības projekti novada pašvaldībai nāk grūti un gausi. Tehnisko projektu izstrādātāju kavēšanās dēļ iekavējies viss turpmākais – iepirkumu konkursi un attiecīgi paši būvdarbi.

Ar zalkšiem jāsadzīvo

Vairākus peldētājus, kas atpūtušies Būšnieku ezera krasta peldvietās, nobiedējuši zalkši.

5.lpp. Problēma. Ielām jākalpo simts gadu!

Ventspilnieku prieku par atjaunotajām vai rekonstruētajām pilsētas ielām nereti aizēno būvniekiem adresētie pārmetumi – nav pagājis necik ilgs laiks, kad pēc remonta sāk šķelties ķieģelīši, iegrimst skatakas, parādās citi defekti. Pilsētas pašvaldība izstrādā jaunus ielu būvniecības noteikumus, pārsniedzot daudzus valsts būvnormatīvus.

6.lpp. Sports.Kronbergs – labākais no baltiešiem

Pamatīgu uguņošanu festivāla GhettoGames ietvaros Ventspils skeitparkā sarīkoja mūsu ekstrēmo sporta veidu pārstāvji Viktors Kronbergs un Madars Apse, kuri attiecīgi BMX un skeitborda profesionāļu sacīkstēs iekļuva labāko trijniekā.

Macuks punktos Zviedrijā

Atzīstamu rezultātu pasaules motokrosa čempionāta devītā posma sacensībās Zviedrijā uzrādīja motokluba Rodeo braucējs Toms Macuks, kas otrajā braucienā spēja finišēt augstajā 18. vietā, par to nopelnot arī trīs ieskaites punktus.

Smirnova cīņa ar Čehijas svelmi

Andris Smirnovs, viens no mūsu labākajiem riteņbraucējiem, atgriezies no sacensībām Čehijā, kur, cīnoties ar pamatīgu karstumu, vienīgais no savas komandas Rietumu-Delfin braucējiem sasniedzis finišu.


7.lpp. Brīvbrīdim. Iz pagājības

1927. gads... Vēl par jaunām pasēm. Jauno pasu izsniegšanai tagad beidzot izstrādāta speciāla instrukcija, kura ir ļoti plaša un vairāk attiecas uz pasu izdevējiem. Instrukcijā noteikts, ka jaunās pases neizsniegs personām, kuras atrodas kara dienestā. Vairāki uzvārdi ierakstāmi pasē, bet pieņemtie pseidonīmi utt. - tikai ar katrreizēju iekšlietu ministra piekrišanu. Precētām sievietēm pasē ierakstāmi arī viņu pirmslaulības uzvārdi, bet atraitnēm, dodoties otrā laulībā, pirmās laulības uzvārds nav rakstāms. Tāpat nav rakstāms pasēs šķirtām sievām bijušā vīra vārds.

Ventspilnieku receptes

Piejūras Brīvdabas muzeja vadītājs ANDIS DŪDIŅŠ piedāvā garšīgo soļanku 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: