Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca šobrīd intensīvi strādā, lai slimnīcai Ventspilī un arī Talsu filiālei piesaistītu jaunos ārstus speciālistus.

Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Siliniece atklāj, ka slimnīcai jauni speciālisti ir ļoti nepieciešami. Visas slimnīcas, it īpaši ārpus Rīgas esošie stacionāri, šobrīd izjūt ārstu deficītu. Siliniece skaidro, ka piesaistīt jaunus ārstus nemaz nav tik vienkārši. Ne visi jaunie speciālisti vēlas pamest Rīgu, kur viņiem ir plašākas darba iespējas, jo darbu slimnīcā var apvienot ar praksi dažādos doktorātos. Tikmēr mazākās pilsētās šādas iespējas ir ļoti ierobežotas. Tāpat daudzi jaunie ārsti pēc studiju pabeigšanas izvēlas doties strādāt uz ārzemēm, kur var nopelnīt krietni vairāk.

«Lai slimnīcā būtu kas strādā arī pēc pieciem un desmit gadiem, jauno ārstu piesaiste ir viena no mūsu šī brīža prioritātēm,» uzsver slimnīcas vadītāja. Jaunie speciālisti ir nepieciešami, lai mūsu pilsētas slimnīca arī turpmāk saglabātu reģionālās slimnīcas statusu un spētu visu diennakti sniegt neatliekamo palīdzību katrā no septiņiem profiliem. Katrā no šīm septiņām specialitātēm ir jābūt vismaz četriem ārstiem, lai nodrošinātu 24 stundu dežūras neatliekamās palīdzības sniegšanai. Tāpat ir nepieciešams nodrošināt pēctecību, jo esošie ārsti dodas pensijā un samazina darba slodzes.

Siliniece informē: lai topošos speciālistus ieinteresētu strādāt pie mums, slimnīca ar šo gadu plāno sniegt atbalstu mācību maksas segšanā ārstiem rezidentiem, kuri būs gatavi slimnīcā strādāt gan rezidentūras laikā, gan arī turpināt darbu Ventspilī vai slimnīcas Talsu filiālē pēc studiju un rezidentūras beigām.

Slimnīcā jau šobrīd strādā vairāki rezidenti, tostarp Dzemdību un ginekoloģijas blokā darbu sākusi pirmā kursa rezidente, topošā ginekoloģe dzemdību speciāliste Katerīna Sočenova. Bērnu nodaļā strādā ārste rezidente Zane Gūtmane. Plānots, ka tuvākajos mēnešos viņiem pievienosies vēl vairāki rezidenti. Slimnīca iecerējusi piesaistīt arī, piemēram, traumatologu, neirologu, internistu jeb iekšķīgo slimību speciālistu.

Slimnīca jau var lepoties ar samērā nesen piesaistītajiem daudzsološajiem jaunajiem ārstiem – radiologu, diagnostu Andri Kārkliņu, internisti, iekšķīgo slimību ārsti Agnesi Valdmani un ķirurģi Helēnu Kotleri. Viņi ar savu darbu jau pierādījuši sevi kā talantīgus, prasmīgus un pacientu novērtētus ārstus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: