Ventspils 700+20 svinību organizētāji lēš, ka kopumā svētkus apmeklējuši ap 100 000 cilvēku.

Pilsētnieku un viesu uzmanību svētkos izpelnījusies jaunatklātā Ventspils šaursliežu dzelzceļa līnija, kurā pasažierus vizināja ventspilnieku un pilsētas viesu iemīļotais Mazbānītis. Jaunajā dzelzceļa līnijā, kas bija kā dāvana ventspilniekiem pilsētas dzimšanas dienā, svētku laikā izvizinājušies vairāk nekā 4200 cilvēki. Diemžēl bānīša vagonos vietu skaits ir ierobežots, tāpēc daļa braukt gribētāju jaunajā līnijā svētkos pavizināties nepaspēja, bet Mazbānītis savu darbu turpina, tāpēc laipni aicinām ikvienu interesentu pavizināties ar Mazbānīti jaunajā nedēļā arī šonedēļ un turpmāk. Plašāka informācija par kursēšanas laikiem atrodama www.mazbanitis.ventspils.lv 

Daudz apmeklētāju svētkos bijis Livonijas ordeņa pilī izvietotajā Ventspils muzejā un tā filiālēs – Piejūras brīvdabas muzejā un Amatu mājā. Kopumā muzeja rīkotos pasākumus apmeklējuši vairāk nekā 10 300 cilvēku. Iecienīta bijusi arī svētku balle Reņķa dārzā, ko pavisam apmeklējuši 4000 dažāda gadagājuma ventspilnieku un svētku viesu. Svētku atklāšanas koncertu un pilsētas domes balvu pasniegšanu Rātslaukumā apmeklējuši ap 2000 cilvēku.

Svētku apmeklētāji tāpat izrādījuši interesi par koncertiem teātra namā „Jūras vārti” – operas izrādi „Madame Butterfly”, Imanta Kalniņa dziesmu koncertu un oratorijas „Jona un Jefta” atskaņojumu kopumā noklausījušies vairāk nekā 1300 cilvēki. Ne mazāka interese bijusi par bērniem domātajiem pasākumiem Bērnu pilsētiņā un Bērnu parkā „Fantāzija” – abas bērnu pilsētiņas pasākumu laikā apmeklējuši ap 1000 cilvēku.

Tradicionālajā svētku gājienā šogad piedalījies rekordliels dalībnieku skaits – pavisam gājienā devušās 120 iestāžu, uzņēmumu, draugu un domubiedru grupu komandas. Plašs bijis arī tirgotāju pulks – pavisam savu produkciju ventspilniekiem un pilsētas viesiem piedāvājuši turpat 300 tirgotāju.

Ventspils Pilsētas svētku neatņemama sastāvdaļa ir starptautiskais ziedu paklāju festivāls. Šogad Ostas ielas promenādē apaļas formas ziedu saktas veidojis rekordliels floristu komandu skaits – kopskaitā 44, no tām 36 pieaugušo komandas un 8 jauniešu komandas. 1. vieta pieaugušo grupā piešķirta ziedu salonam „Vinda” no Lielvārdes, kura darbinieki bija izgatavojuši paklāju – ziedu saktu ar devīzi “Es gribu būt pie tavas krūts” Savukārt 2. vietu pieaugušo grupā izcīnījusi floristu grupa ”Piedod ...” (Jelgava, Rīga, Sigulda, Ogre) ar paklāju, kura devīze ”Apkārt griezu tautumeitu caurumiņu meklēdams”, bet 3. vietu – floristi no Pēterburgas ar paklāju, kura devīze „Fortuna”. Jauniešu grupā par labāko atzīts Iecavas meiteņu paklājs „Saktas ziedu tirgus”. Bet skatītāju simpātijas nosvērušās par labu Rīgas floristu grupas „Smaidošie” veidotajam ziedu paklājam ar devīzi ”Rotā”.

Pilsētas svētki fotogrāfijās

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: