Tāpat kā visā valstī, arī Ventspilī mācības 1. klasē šogad sāks vairāk bērnu. Diemžēl novadā pirmklasnieku skaits būs mazāks.

Iepriekšējā mācību gadā Ventspilī bija 384, bet novadā – 125 pirmklasnieki. 2010./2011. mācību gadā pilsētas skolās sāks iet 404, novadā – 90. Protams, šie ir tikai provizoriskie dati, un precīzs skolēnu skaits būs zināms tikai septembrī.

Visvairāk bērnu 1. klasē pieteikts 5. vidusskolā – 67 bērni, Centra pamatskolā – 60 un 6. vidusskolā – pa 25 latviešu un krievu plūsmā. Novadā lielākā klase ar 17 audzēkņiem varētu būt Ugāles vidusskolā, bet Stiklu speciālajā internātskolā pastāv iespēja, ka 1. klasi nenokomplektēs. Tas nozīmē, ka pārējās deviņās novada skolās vidēji varētu būt tikai 8 pirmklasnieki. Šobrīd nav ministrijas noteikts minimālais vai maksimālais skolēnu skaits klasē, par to lemj katras pašvaldības izglītības pārvalde vai pat atsevišķa skola, vai tā spēj izdzīvot ar mazu skolēnu skaitu.

Visā valstī šogad būs aptuveni par 1500 pirmklasniekiem vairāk nekā pagājušajā mācību gadā (pērn – 20 170 skolēnu), liecina Izglītības un zinātnes ministrijas provizoriskie dati. Tas ir ļoti cerīgs fakts, jo pēdējo trīs gadu laikā mācības uzsākušo skolēnu skaits samazinājās, un galvenokārt tādēļ, ka bērni kopā ar vecākiem izceļo no Latvijas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: