Valstī esošā krīze savas korekcijas ieviesusi arī autotirgū. Šobrīd ir sakustējies lētu lietoto automašīnu noiets.

Ventspils Autoserviss valdes priekšsēdētājs Artis Krūtainis, kurš apsaimnieko autoplaci Kuldīgas ielā 90, stāsta, ka šobrīd vispieprasītākās ir 300 līdz 400 latu vērtas automašīnas, jo dārgākam pirkumam cilvēkiem nav naudas. «Ja vēl kādu laiku atpakaļ uz tādām pat virsū neskatījās, tad tagad tik spēj piegādāt. Cilvēki no Rīgas un pat Latgales brauc iegādāties,» situāciju apraksta Krūtainis.

Nereti ir klienti, kuri pieprasa 300 latu vērtu automašīnu, lai ar to pabraukātu gadu līdz tehniskās apskates beigām un tad nodotu metāllūžņos, par to vēl saņemot 100 latus. Ja pēc gada būs labāki laiki, tad klients iegādāsies labāku auto, ja nē, tad atkal pirks ejošu lūzni.

Ja kādreiz, lietoto automašīnu tirgotāji spēkratus ieveda no Vācijas, tad tagad tas vairs netiek darīts un tiek apgūts vietējais tirgus. Latvijā krīzes dēļ cenas ir stipri sarukušas un no Vācijas ievest vairs nav izdevīgi.

Šobrīd pamatā tiek uzpirktas lētās automašīnas tepat Latvijā, tostarp laukos, kuras tiek pielabotas un piekrāsotas, lai var iziet tehnisko apskati un pārdot tālāk. Interesanti, ka šobrīd pat notiek pretēja kustība – banku atņemtās automašīnas tiek vestas caur Ventspili uz Vāciju, jo šeit mazlietotas dārgas automašīnas pārdot ir ļoti grūti, zina stāstīt Krūtainis.

To apstiprina arī pieredzējušais lietoto automašīnu tirgotājs Andis, kurš ar to nodarbojas jau aptuveni 20 gadus. Ja kādreiz Andis automašīnas ievedis pamatā no Vācijas, tad tagad iepērk no vietējiem, kuri naudas trūkuma dēļ ir spiesti tās pārdot. No Vācijas auto tiek vesti tikai pēc atsevišķiem pasūtījumiem. Andis stāsta, ka pagājušajā gadā viņš pat bija spiests aizvest piecas automašīnas atpakaļ uz Vāciju, jo tās neviens nepirka.

Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad kopējā situācija uzlabojas. Ja pērn, visi gribēja tikai pārdot, tad šogad parādās arī pircēji. Visvairāk tiek pārdotas 1990. līdz 1995. gada izlaiduma automašīnas, bet Audi markām arī pāris gadus vecāki eksemplāri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: