Ventspilī pirmo 4 zvaigžņu viesnīcu varētu būvēt vecpilsētā – Ostas ielas promenādē.

Šis risinājums varētu atdzīvināt vecpilsētas kvartālu un saglabāt vēsturiskā vērtības.

Pie tāda secinājuma nonāksi pilsētas attīstības komisija, izvērtējot visus piedāvātos variantus. Kā vienu no piemērotākajām vietām 4 zvaigžņu viesnīcai min vēsturisko ēku kompleksu Tirgus laukumā 1 un Tirgus ielā 12. Šīs ēkas paredzēts restaurēšanai un saglabāšanai.

Kādreiz vēsturiskās ēkas piederēja uzņēmējai Ārijai Zeltiņai un SIA Remark māja. Šobrīd ēkas pieder SEB bankai. Šie nekustamā īpašuma objekti kopā ar citiem tiks piedāvāti potenciālajiem investoriem 4 zvaigžņu viesnīcas būvniecībai. Galvenā arhitekte Daiga Dzedone uzskata, ka šis lēmums palīdzētu sakārtot veselu vecpilsētas kvartālu.

Kā izšķirošs arguments par labu pieņemtajam lēmumam bija mēra Aivara Lemberga viedoklis, ka pašvaldībai ir jāuztur un jāsaglabā pilsētas vēsturiskā daļa, piesaistot investorus. Pilsētas pašvaldības rīcībā ir jau tādu vēsturisku vērtību saglabāšanas piemēri. Tās ir Ventspils brīvostas pārvaldes un AS Ventspils nafta Biznesa centra ēkas. Tās tika uzbūvētas jau pagrimušu vēsturisku objektu vietā.

Mūsdienīgie funkcionālie objekti piešķīruši jaunu elpu visai Ostas ielas promenādei un pilsētas krastmalai. Kā uzskata pilsētas attīstības komisijas pārstāvji, arī 4 zvaigžņu viesnīca vēsturiskajā Tirgus laukumā un Ostas ielas promenādē varētu piesaistīt turīgus tūristus un piešķirt vecpilsētai jaunus vaibstus.

2007. gadā pēc SIA Remarks nekustamie īpašumi pasūtījuma nekustamā īpašuma objektiem Tirgus laukumā 1 tika izstrādāta viesnīcas skice. Viesnīcas plānotā platība bija aptuveni 4,5 tūkstoši kvadrātmetru, tā bija paredzēta 48 divvietīgiem numuriem.

Ventspilij vajadzīga 4 zvaigžņu viesnīca, lai varētu uzņemt īpaši smalkus viesus, organizētas tūristu grupas no Eiropas Savienības un rīkotu pasākumus, toskait sporta un augsta starptautiska ranga. Tūrisma informācijas centra vadītājs Guntars Seilis atsaucas uz citu Latvijas pilsētu pieredzi: 4 zvaigžņu viesnīcas parasti ir vairāk pieprasītas nekā 2 un 3 zvaigžņu viesnīcas un hosteļi.

Ventas Balss jau informēja, ka 4 zvaigžņu viesnīcas celtniecības vajadzībām izskata arī ēku Lielajā prospektā 33 un 35, kur tagad atrodas Olimpiskā centrs Ventspils viesnīca un Ventspils Augstskolas pasniedzēju dzīvojamā māja, kā arī pašreizējo viesnīcu Dzintarjūra Ganību ielā 26. Maijā pilsētas attīstības komisija uzdeva Olimpiskajam centram kopā ar pilsētas Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļu papildus izvērtēt un piedāvāt piemērotus variantus iespējamai tāda līmeņa viesnīcas izvietošanai Ostas ielas promenādē.

Paralēli vēsturiskajām ēkām Tirgus laukumā 1 un Tirgus ielā 12 Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļa piedāvāja izskatīt vēl vairākus objektus vecpilsētā, kas ir vai nu jārestaurē un jāsaglabā, vai arī jānojauc sliktā tehniskā stāvokļa dēļ.

Lai būvētu 4 zvaigžņu viesnīcu vecpilsētā, tāpat jārisina jautājums arī par papildus automašīnu stāvvietām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: