Līdz š. g. 10. jūlijam Ventspils Kultūras centrā tiek gaidīti visi drosmīgie un atraktīvie airu cilātāji, lai pieteiktos dalībai „Pūķu laivu” sacensībās.

Sacensības notiks Jūras svētku laikā, 14. jūlijā Ostas ielas promenādē pie piemiņas akmens.


Plkst.11.45 dalībnieki izlozēs savu kārtas numuru un iepazīsies ar laivošanas pamatprincipiem, bet  plkst. 12.15 tiks dots starts, un komandas sāks jautru cīņu par uzvarētāja godu un tradicionālo naudas balvu.


Kā ik gadu komandas sastāvā  jāiekļauj desmit dalībnieki – airētāji. Plūkt uzvaras laurus noteikti palīdzēs arī vienpadsmitais dalībnieks - ritma turētājs un saucējs, bet divpadsmitais cilvēks laivā būs „Campo” stūrmanis.


Distances garums, kas Ventas ūdeņos jāveic katrai komandai, būs apmēram 200 līdz 250 metru. Sacensības norisināsies vairākās kārtās. Notiks priekšbraucieni, ceturtdaļfināla un fināla braucieni.


Tehniski sacensības nodrošinās SIA „Campo” darbinieki, kuri rūpēsies par dalībnieku drošību un sacensību tiesāšanu. Pirms iekāpšanas laivā visiem braucējiem uzmanīgi jāuzklausa un jāievēro „Campo” stūrmaņa norādījumi, kā arī pareizi jāuzvelk glābšanas vestes.

Lai „Pūķu laivu” sacensības izvērstos aizraujošas un interesantas ne tikai dalībniekiem, bet arī daudzskaitlīgajam skatītāju un līdzjutēju lokam, pasākuma organizatori aicina dalībniekus padomāt par komandas noformējumu un savlaicīgi iesūtīt sekojošu informāciju - komandas nosaukums, devīze, neliels apraksts par komandas dalībniekiem, 2 dalībnieku pasu kopijas.

Kontaktpersona: Kultūras centra producente Iveta Cepurniece;  tālr.:  26735171; 25450441; 63624796; e - pasts: iveta.cepurniece@ventspils.gov.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: