Basketbolists Artūrs Strēlnieks, kurš pēdējās sezonās spēlēja BK Ventspils rindās, pārcēlies uz Rīgas VEF.

Strēlnieks "Ventspils" komandai pievienojās 2009. gadā, bet pirms tam pārstāvēja "Roja" un "Ķeizarmežs" vienības. Pagājušajā sezonā aizsargs LBL izslēgšanas turnīrā deviņos mačos vidēji guva 8,1 punktu un izcīnīja 3,6 atlēkušās bumbas. Tikmēr Eiropas Izaicinājuma kausa sacensībās viņš 14 cīņās vidēji guva vien vienu punktu un izcīnīja 1,9 bumbas zem groziem. Savukārt Baltijas Basketbola līgas (BBL) sacensībās viņa kontā vidēji bija 3,1 punkts un 2,6 atlēkušās bumbas.

Spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis atklāj, ka interese par Strēlnieka saglabāšanu sastāvā bija arī ventspilniekiem, taču rīdzinieku piedāvājums bija konceptuāli izdevīgāks. Pagājušajā mēnesī VEF noslēdza vienošanos ar amerikāņu saspēles vadītāju Lūku Louksu un uzbrucēju Viljamu Denjelsu. No vienības pagājušās sezonas pamatspēkiem līgums arī uz nākamo ir Kristapam Janičenokam, Dairim Bertānam, Gatim Jahovičam, Antanam Kavaļauskam un Donātam Zavackam.

Ventspilnieki līdz šim darījuši zināmu vien par jauna galvenā trenera izvēlēšanos – komandu vadīs Roberts Štelmahers -, bet par sastāva komplektāciju jaunumu nav. Šīs nedēļas beigās BK Ventspils uzzinās savus pretiniekus FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā posmā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: