Rīt Ventspilī tiks atklāts pasaulē lielākais publiskais mākslas pasākums „Govju parāde Ventspils 2012”.

Ārvalstu mākslinieki, kuri uz atklāšanas pasākumu ieradušies no Lietuvas, Igaunijas un Azerbaidžānas, novērtējuši Ventspils pilsētu kā radošu un piemērotu vidi mākslas pasākumu rīkošanai.

Azerbaidžāņu mākslinieks Museibs Amirovs, kurš jau kopš pirmdienas, 25. jūnija, dzīvo Ventspilī un strādā pie savas gotiņas, uz kuras attēlots viens no universālākajiem Azerbaidžānas simboliem – granātābols, atzīst, ka uzreiz atsaucies pasākuma mākslinieku kuratora Raimonda Kalēja aicinājumam piedalīties starptautiskajā mākslas un mecenātisma pasākumā „Govju parāde Ventspils 2012”.

„Es ļoti labi šeit jūtos, pilsēta man patīk, tā ir lieliska un mājīga – te viss ir tīrs, skaists, sakopts. Man patīk ar ķieģelīšiem klātās ielas, iekoptie parki, skaistā arhitektūra Vecpilsētā. Redzams, ka jūsu pilsētai ir labs mērs, kas tam visam seko līdzi,” savos iespaidos par Ventspili dalās mākslinieks, kura darbi izstādīti daudzviet pasaulē.

Amirovs stāsta, ka, viņaprāt, pilsētai ir ļoti laba aura un tā ir lieliski piemērota radošam darbam, mākslinieku un citu radošo profesiju pārstāvju simpozijiem. Tālais viesis jau paspējis aplūkot dažus savu kolēģu darinātos Govju parādes eksponātus un atzīst, ka gotiņas ir ļoti atšķirīgas, katrai no tām ir savs raksturs. Viņš cer, ka arī viņa veidotā gotiņa iepatiksies Govju parādes apmeklētājiem.

"Govju parādes Ventspils 2012" atklāšana notiks 30. jūnijā plkst. 12.00 Ostas ielas promenādē, kur brīvdabas izstādē būs apskatāmas 24 apgleznotas gotiņas, kuras apgleznojuši starptautiski atzīti Latvijas mākslinieki: Aleksejs Naumovs, Gļebs Panteļejevs, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Jānis Mitrēvics, Helēna un Anna Heinrihsones, Elita Patmalniece, Andris Vītoliņš, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Aigars Bikše, Ginters Krumholcs, Leonards Laganovskis, Andris Prigičevs, Aivars Žukovskis, Mārīte Guščika kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, mākslinieku kopa „Serde LV”, kā arī Ventspils mākslinieces Mārīte Kluša un Sarmīte Caune. Igaunijas māksliniekus „Govju parādē Ventspils 2012” pārstāvēs Merike Estna, Lietuvu – Robertas Antinis, bet Azerbaidžānu – Museibs Amirovs. Savu gotiņu apgleznos arī Ventspils bērni, Ventspils Augstskolas studenti, sportisti un citas sabiedrībā pazīstamas personības.

Visiem „Govju parādes Ventspils 2012” atklāšanas pasākuma dalībniekiem būs iespēja piedalīties „Tautas govs” tapšanā, par simbolisku samaksu iegādājoties krāšņu ziedu uzlīmi un uzlīmējot to uz gotiņas, kā arī balsot par skaistāko mākslas darbu.

ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: