Nosaukti FIBA Izaicinājuma kausa nākamās sezonas dalībkomandas, starp kurām ir arī Basketbola klubs Ventspils, kas dalību tajā sāks no pamatturnīra.

Ventspilnieki Izaicinājuma kausā spēlēja arī iepriekšējās divās sezonās, abas reizes apstājoties turnīra ceturtdaļfinālā. Pērn BK Ventspils arī izmēģināja spēkus ULEB Eiropas kausa kvalifikācijas mačos, taču jaunajā sezonā tādi netiks rīkoti. Sākotnēji par vēlmi spēlēt Izaicinājuma kausā izteica arī Liepājas lauvas, tomēr drīz pēc tam savu dalību turnīrā atsauca.

Šogad Latvija palikusi arī bez iespējas spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā, kas bija iespējams iepriekšējās trīs sezonās, lielā mērā pateicoties BK Ventspils ilggadībai un stabilitātei Eiropas klubu turnīros. Pirms četriem gadiem BK Ventspils Eirolīgas kvalifikācijā sīvā cīņā piekāpās Itālijas Benetton, vēl gadu vēlāk Barons atteicās no dalības šajā kvalifikācijā, bet pērn tajā nesekmējās VEF basketbolistiem. Šosezon atkal nedaudz mainīta kārtībā, kā tiek izvēlēti Eirolīgas dalībnieki, un Latvijai vieta kandidātu pulkā neatradās.

FIBA Izaicinājuma kausa grupu izloze paredzēta 6. jūlijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: