Ventspils pusmaratona organizatori pārliecināti, ka šogad tajā skries visi labākie, vien izņemot Jeļenu un Aleksandru Prokopčukus. Klāt būs arī Latvijas rekordists Valērijs Žolnerovičs, kuram ir īpašs plāns.

 

Jautāts par mērķiem Ventspilī, Žolnerovičs atbildēja neminstinoties: «Labošu trases rekordu, un braukšu mājās ar papildus 500 Ls, ko uzvarētājam un uzvarētājai, ja tiks labots trases rekords, dāvina Ventspils tranzītbiznesa pārstāvis VK Tranzīts.» Pašlaik trases rekords vīriešiem pieder Krievijas sportistam Dmitrijam Lukinam 1st 7min 57sec, savukārt sievietēm labākais sasniegums vēl aizvien pieder pirmā skrējiena uzvarētājai Jeļenai Prokopčukai 1st 14min 34sec.

 

Tātad skries Valērijs, bet kurš vēl varēs sastādīt konkurenci Latvijas rekordistam? Vēlmi piedalīties izteicis Mareks Florošeks - pirmā Piedzīvojuma Parka Pusmaratona uzvarētājs. Reģistrējies skrējienam ir Jānis Višķers, kurš katrās sacensībās spēj 21,097km distanci noskriet ātrāk par 1st un 10minūtēm. Nav zināma Māra Ābeles sportiskā forma, bet noteikti arī viņš ir spējīgs pacīnīties par pirmo trijnieku.

 

Renārs Roze un Kristaps Kaimiņš (abi pirmo „Skrien Latvija” posmu Biķerniekos noskrēja ap 1st un 10min) noteikt neplāno braukt mājās bez naudas prēmijām. Domājams, par sešinieku spēs pacīnīties strauji progresējošais Andrejs Jesko, kurš Rīgas Maratonā bija labākais no latviešiem.

 

Trasē nedosies Maratona kluba pārstāvis Aigars Matisons, kuram šajās sacensībās ir uzticēta galvenā tiesneša loma. Protams, labākajiem Latvijas skrējējiem nav tikai jārēķinās ar savējiem, jo brāļi lietuvieši būs pilnā sastāvā, jo tieši viņi ir sacījuši, ka Ventspils pusmaratons ir labākais Baltijā. Vēl par dalību šī gada pusmaratonā nav izlēmis spēcīgais Sanktpēterburgas skriešanas klubs, bet, domājams, arī viņi būs pilnā sastāvā!

 

Sieviešu grupā jāsāk ar lietuvieti Remaldu Kergiti, jo nesen izpildīts olimpiskais A normatīvs maratonā. Teorētiski arī viņa varētu tikt pie „VK Tranzīts” 500 latiem. Startēs arī iepriekšējo gadu uzvarētāja Gita Norgiliene. Skrējienam reģistrējusies mūsu iespējamā olimpiete maratona distancē Dace Līna, un viņa noteikti neskries lēni!

 

Par trijnieku cīnīsies Rīgas pusmaratona uzvarētāja Irina Pankoka –Štūla, Liene Brensone, Ināra Lūse. Sazinoties ar šā gada labāko Latvija soļotāju Anitu Kažemāku, saņemta atbilde, ka ir ļoti liela iespēja, ka viņa skries Ventspilī. Arī viņai var būt pa spēkam izskriet pusmaratonu zem 1st un 20 minūtēm.

 

Visticamāk sagaidīsim Maratona kluba dalībnieču, ventspilnieču derbiju – Santa Feldmane pret Baibu Muzikanti. Rīgas pusmaratonā par piecām sekundēm ātrāka bija Santa, taču, zinot kāds atbalsts ventspilniecēm būs mājas trasē, noteikti kritīs abu personīgie rekordi un pat nebūs svarīgi, kura uzvarēs. Tā būs skaista cīņa!

 

Jāatgādina, ka sacensības notiks sestdien, 16.jūnijā, galvenais starts plkst.15.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: