Skriešana ventspilniekiem nu jau ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas sastāvdaļu. Tam par apliecinājumu ir Reņķa dārzā, stadionā un Ventspils ielās redzamie cilvēki, kuri skrien savas veselības un prieka pēc, kā arī sportisti, kuri gatavojas nu jau trešajam Piedzīvojumu parka pusmaratonam.

Sestdien, 16.junijā , Piedzīvojumu parkā jau no plkst.12:00 sportiskās aktivitātes uzsāks bērni un cilvēki ar īpašām vajadzībām. Lielais starts tiks dots plkst. 15:00. Sportistus un līdzjutējus Piedzīvojumu parkā priecēs grupa PER. Sportistiem un līdzjutējiem plkst. 20:00 Akvaparkā notiks afterpārtijs, bet naktī paredzēts kopīgs gājiens uz jūru.

Pusmaratona distancē būs divi apļi, ieviesta arī jauna disciplīna – 10,55 km jeb Nike ¼ maratons, domāts tiem, kuriem 5 km distance ir par īsu, bet pusmaratonam spēki vēl pietrūkst. Kā vienmēr, notiks arī nūjošana, bet jaunums – ātrākā Latvijas pusmaratonistu laulātā pāra vērtēšanu, abu rezultātus skaitot kopā, lai pasniegtu uzvarētājiem dubultmedaļas. Vērtēs tikai Latvijas ģimenes, un tos, kas oficiāli laulājušies.

Pusmaratonam gatavojas arī darba kolektīvi, jo sportošana ir labs veids, kā

iepazīt kolēģus neformālā vidē. Agrāk uzņēmumos bija sporta metodiķi, bet tagad sportisko aktivitāšu veicināšana palikusi uzņēmumu vadītāju vai entuziastisku darbinieku ziņā. Īpaši atzīmējami tie vadītāji, kas darbinieku sporta aktivitātes atbalsta arī ikdienā – Baltijas ekspreša, Ventspils reisa, Brīvostas pārvaldes, Nord Nattie termināļa, LDz Cargo arodbiedrības, Neredzīgo biedrības, Kālija parka, Kureksa un citi.

Trešo reizi pašvaldības un Olimpiskā centrā „Ventspils” rīkotajā pasākumā, kas tiek organizēts sadarbībā ar Maratona klubu, piedalīsies Ventspils reisa darbinieki. Pirmajā gadā viņi nūjoja, pērn skrēja un skries arī šovasar, veicot gan 5,3 km, gan – 10,55 km distanci.

«Mūsu darbinieki regulāri sporto. Kāds nodarbojas ar volejbolu, kādam patīk frīsbijs, citam skriešana. Treniņi parasti notiek individuāli, bet galvenais jau ir rezultāts! Mēs ļoti priecājamies par to, ka Ventspilī ir pašiem savs Maratona klubs, kas aicina izkustēties, turklāt ar kluba pārstāvjiem vienmēr ir patīkami sadarboties, jūtam sirsnīgu attieksmi,» saka Ventspils reisa sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Leimane.

Uzņēmuma pārstāvjiem būs vienādi krekliņi, lai viņus iztālēm redzētu kolēģi, kuri uzmundrinās sportotājus trases malā. «Arī mūsu vadība vienmēr atbalsta sportiskos darbiniekus, jo neformālie pasākumi ir tikpat svarīgi kā ikdienas darbs,» piemetina Agija.

Arī Arbo Pārdošanas direktors Edmunds Domkins pirms pusmaratona ir noskaņots optimistiski: «Man pašam šis būs ceturtais pusmaratons, briestu arī maratonam. No Arbo puses katru gadu palielinās pusmaratona apmeklējams. Pusmaratons ir kļuvis par labu tradīciju, un nākamais sacensību datums jau laikus tiek atzīmēts kalendārā.

Pusmaratonu gaidām tāpat kā Pilsētas svētku gājienu, jo gan vienā, gan otrā pasākumā jūtama kolektīva vienotība, tas ir labs sociālās dzīves paraugs » saka Edmunds. Viņš un citi Arbo darbinieki treniņiem labprāt izmanto labiekārtotos gājēju celiņus un parkus, siltākā laikā skrienot arī gar jūru.

Aicinām ikvienu pievienoties skriešanas un nūjošanas svētkos!

Uzmanību!

Kolektīvi, kas pieteiks desmit un vairāk cilvēku lielu komandu, saņems diplomu, bet ja no viena uzņēmuma sportos vairāk nekā 30 cilvēku,organizatori pasniegs pārsteiguma balvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: