Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu (REA) un Finanšu ministriju (FM) organizēja konferenci „Ēnu ekonomika Latvijā: Vai gaisma tuneļa galā redzama?”.

Tās mērķis – analizējot „ēnu ekonomikas” indeksa dinamiku, vērtēt jau paveikto un efektīvākos instrumentus „baltās ekonomikas” vairošanai.

Konferenci atklāja finanšu ministrs Andris Vilks un LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš. Ventspils augstskolas mācību prorektors un REA pasniedzējs Arnis Sauka prezentēja pētījuma „Baltijas valstu Pelēkās uzņēmējdarbības indekss 2011” rezultātus, savukārt veselības ministre Ingrīda Circene informēja, kā veselības apdrošināšanas ieviešana Latvijā varētu kalpot „ēnu ekonomikas” apkarošanā.

FM valsts sekretāra vietnieks Juris Stinka informēja konferences dalībniekus par paveikto un plānoto „ēnu ekonomikas” apkarošanā Latvijā. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore Nellija Jezdakova stāstīja par VID īstenotajiem pasākumiem cīņā ar „ēnu ekonomiku”.

LTRK iepazīstināja klātesošos ar darbaspēka nodokļu reformu „baltās ekonomikas” īpatsvara vairošanai.

Konferences pēcpusdienas sesijā notika arī paneļdiskusija, kurā piedalījās finanšu ministrs A.Vilks, LTRK valdes priekšsēdētājs J. Endziņš, Ventspils augstskolas mācību prorektors un REA pasniedzējs Arnis Sauka, FM valsts sekretāra vietnieks J. Stinka, VID ģenerāldirektore N. Jezdakova un uzņēmēji. Tika diskutēts par efektīvākajiem līdzšinējiem ēnu ekonomikas apkarošanas mehānismiem, kā arī konferences laikā saņemtajiem priekšlikumiem „baltās ekonomikas” vairošanai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: